Nipte overwinning van SCMH op Ulysses 2-1

De ploeg van trainer Harm van Uden van Ulysses had in deze wedstrijd weinig geluk. In de laatste minuut werd de bal bij SCMH van de doellijn gewerkt en de grensrechter van SCMH stond gewoon onsportief te vlaggen. Hierdoor floot scheidsrechter van der Lem verschillende aanvallen van Ulysses terug.

De eerste helft was voor SCMH. De ploeg had een veldoverwicht en creeerde enkele kansen. In de 9e minuut nam SCMH een voorsprong door een geweldig doelpunt. Adrie van de Heuvel haalde vanaf de zestien steenhard uit met een volley en kogelde de bal onhoudbaar in de kruising bij Ulysses 1-0. In de 18e minuut was Ulysses dichtbij de gelijkmaker. Uit een corner van Dennis Derks sloeg de keeper van SCMH langs de bal en kon Niek Brouwer vrij inkoppen. Zijn kopbal ging net naast. In de 35e minuut schoot de beste man van het veld Bernd van de Camp in de kruising bij SCMH maar de keeper pakte zijn inzet. In de 38e minuut werd 3x de bal geblokt op schoten van Dennis Derks op het doel bij SCMH. Nog voor rust greep de doelman van Ulysses Sven Rietveld verschillende keren goed in en voorkwam een grotere voorsprong van SCMH. Toch kwam SCMH nog voor rust op een 2-0 voorsprong. Een grote defensiefout ging er vooraf en het was Joris Brouwer die alleen op de keeper van Ulysses af ging. Zijn eerste inzet werd nog geblokt door Sven maar in de rebound schoot hij SCMH op 2-0.

2e helft

Na rust een ander Ulysses. In de 49e minuut was het Dennis Derks die een voorzet afleverde op aanvoerder Jurgen Verdonk die de 2-1 binnen kopte. Vooraf werd Dennis Derks bediend door een solo van Bernd van de Camp die Dennis Derks op de linkerkant weg stuurde. De wedstrijd werd spannend. Jammer voor de spitsen van Ulysses was dat vaak in goede posities de aanvallen van Ulysses werden terug gevlagd. John van Oorsouw was dichtbij de gelijkmaker. Uit een vrije trap van Bernd van de Camp kopte John van Orsouw achterover maar net naast de paal bij SCMH. Hierna was het wederom de doelman van Ulysses Sven Rietveld die enkele mooie kansen van SCMH uit zijn doel ranselde. In de laatste minuut bracht Wesley van Lieshout een corner geweldig voor het doel bij SCMH. Verschillende malen werd de bal binnen geschoten maar tot 3x toe werd de bal van de doellijn gehaald bij SCMH. Door met veel inzet en strijd in deze wedstrijd had Ulysses toch wel een punt verdiend, maar het beetje geluk ontbrak.

Verslag met foto’s op de website van SCMH

Volgende week komt OVC ‘ 63 op bezoek bij Ulysses.