Zaterdag 24 april Ulysses’ Catan-avond

Wat ooit als een bordspel begon, is uitgebreid met heel veel varianten én is inmiddels ook op de computer te spelen: “Kolonisten van Catan!” Het tijdperk van pokeren is vrijwel voorbij; “Kolonisten van Catan” is back!

Voor iedereen die helemaal gek is van het spelletje óf voor die graag eens van dichtbij wil meemaken wat de hype nu allemaal precies inhoudt, organiseren we op zaterdag 24 april om 20.00 uur de Ulysses’ Catan-avond (locatie: kantine).

Inschrijven

Interesse om deel te nemen!? Stuur dan een mailtje met je naam en de spelvariant die je graag wilt spelen (zonder uitbreiding óf met de uitbreiding Steden en Ridders) naar jannekevandruenen@gmail.com of joycevanorsouw@gmail.com. Mocht je het spel toevallig in bezit hebben en voor deze avond willen uitlenen, dan horen we het natuurlijk ook graag!

De opzet

(voor de personen die de afgelopen jaren in een totaal andere wereld hebben geleefd 😉

De spelers (3 tot 6) koloniseren het eiland Catan. Hun dorpen en steden oogsten van aangrenzende landschappen grondstoffen als graan, hout en wol. Deze grondstoffen ruil je met elkaar om de juiste combinatie samen te stellen om nog een dorp, straat of stad te bouwen. Je kunt in ontwikkelingskaarten investeren die een interessante draai aan het spel geven. De speler die als eerste een x-aantal (afhankelijk van de variant die je speelt) overwinningspunten heeft, wint. Het klinkt simpel, maar … pas op voor de struikrover en natuurlijk voor de tactieken van je medespelers!

Anti-catanclub: 31-en?

Okay, helaas zijn we ons ervan bewust dat er ook (al zijn de “aanhangers” op één hand te tellen 😉 een anti-catanclub bestaat. Vanzelfsprekend is de kantine op deze avond ook gewoon voor hen toegankelijk, bijv. voor een spelletje 31-en?! De keuze is reuze…..

Tot de 24e!

Groetjes, Janneke van Druenen en Joyce van Orsouw

Ps. Zowel leden als supporters zijn welkom!