OKSV een beetje beter dan Ulysses: 0-4

Door: Jos van Orsouw

Op dinsdagavond 20 april werd de wedstrijd Ulysses 1 tegen OKSV 1 gespeeld. Op deze koude doordeweekse dag was er maar weinig publiek. Zou deze wedstrijd gespeeld worden op een reguliere zondag, dan zou dat veel meer publiek aantrekken en misschien nog wel een meer belangrijker aspect voor Ulysses: meer inkomsten. En Ulysses heeft al zo’n slecht seizoen gehad voor inkomsten door de langere winter. De energiekosten liepen gewoon door en ook de huur van het veld.

OKSV begon al sterk vanaf de aftrap. In de 3e minuut speelde Bernd een verkeerde terugspeelbal op zijn keeper en het was eerst Rik Reys die vrij voor doel op de lat schoot, en de teruggekaatste bal die Ted Smit in een leeg doel kon schieten. Hij schoot echter hoog over. Na een kwartier kreeg Niek Beck een kopkans, maar deze werd gestopt door de keeper van OKSV. In de 22e minuut kwam OKSV op 0-1. Jochim van Dinther brak door op de rechterkant en deponeerde de stuiterende bal in de verste hoek. Het was Aaron van Bakel die voor Ulysses de beste kans kreeg voor rust. Aanvoerder Jurgen Verdonk plaatste met een steekpass Aaron van Bakel vrij voor de keeper van OKSV maar zijn inzet blokte de keeper. Voor rust kreeg Ulysses nog enkele kopkansen, maar deze resulteerden allen niet in een goal. Ruststand 0-1.

Na rust een sterker OKSV. Er kwamen kansen voor OKSV en ook doelpunten. In de 65e minuut schoot Rik Reys uit een voorzet de 0-2 binnen. In de 68e minuut ging de bal in een scrimmage het doel in bij Ulysses. Ted Smit gaf het laatste tikje en scoorde 0-3. Ook de eindstand van 0-4 scoorde Rik Reys. Een verdiende overwinning van OKSV op Ulysses die de nacompetitie niet maar kan ontlopen.

Door deze wedstrijd op dinsdagavond te spelen is Ulysses 1 op zondag 25 april vrij. De eerst komende tegenstander is SCV ’58 uit op zondag 2 mei.