Het was een heet middagje tussen Ulysses en Maaskantse Boys (2-2)

Het was een hectische wedstrijd tussen Ulysses en Maask. Boys. De ploeg uit Maren Kessel was wat meer geraffineerder en slimmer als Ulysses, maar de Megenaren gooide er een hoop vechtlust en inzet tegenover. Na 90 minuten een eindstand van 2-2 die volkomen terecht was. Het publiek heeft deze middag een felle maar goede wedstrijd gezien. Het was druk en gezellig langs de lijn met vier mooie doelpunten die terecht verdeeld werden.

Maask. Boys was naar Megen gekomen om drie punten te pakken. De ploeg had een vervelende week achter de rug. Speler Rik van Schijndel was afgelopen dinsdagavond getroffen door een hartinfarct. Door snel en deskundig ingrijpen van voorzitter Jan van Schijndel en mevr. Steenbekkers maakt hij het op dit moment goed, en is het stabiel. De Marense ploeg wil ook kampioen worden. Toch verbaasde zich iedereen van de ploeg uit Maren Kessel. Met een andere ploeg als vorig jaar, want de drie spitsen waren snel en gevaarlijk. Al in het begin was het de snelle Robin Blokland die een kans kreeg maar faalde. Na 4 minuten trok scheidsrechter al zijn eerste gele kaart naar speler William Gorthuis.

Na acht minuten de eerste goal voor Maask. Boys. Uit een schuiver van Robin Blokland vanaf twintig meter, stuiterde de bal nog op de grond, en kreeg snelheid, en verdween hard in de touwen bij Ulysses 0-1. Enkele minuten later was het Tom Driessen die rakelings over de kruising schoot bij Maask. Boys. Een kopbal van Niek Beck werd geblokt voor de doellijn. Hierna maakte Maask. Boys een doelpunt in buitenspel positie en werd ook terecht afgekeurd. De verdediging van Ulysses met Dennis als laatste man stond goed, want de spitsen van Maask. Boys trapte verschillende malen in de buitenspel val. In de 25e minuut was Aaron van Bakel dichtbij de gelijkmaker maar zijn poging werd corner gewerkt. Na een half uur claimde Maask. Boys een strafschop maar scheidsrechter Verbruggen liet door spelen. In de 31e minuut een voorzet van Stefan van de Camp kopte Aaron de bal op de lat bij Maask. Boys.

Deze terug springende bal kopte Tom Driessen onhoudbaar binnen 1-1. In de 35e minuut pegelde Wesley van Lieshout hard de bal voor het doel, maar deze bal blokte de verdedigers tot corner. Op slag voor rust kwam Maask. Boys nog aan de leiding. Een geweldig doelpunt van William Gorthuis. Hij omspeelde enkele verdedigers, maakte een mooie schijnbeweging voor keeper Sven en tikte simpel de 1-2 in het lege doel.

Na rust moest Ulysses jagen op de gelijkmaker. Een solo van Bernd met een afstandschot stopte de keeper. In de 58e minuut een volley van dichtbij door William Blokland bokste keeper Sven Rietveld met een katachtige sprong uit de kruising bij Ulysses. In de 63e minuut lag de verdiende gelijkmaker in het net bij Maask. Boys.

Uit een goed genomen corner van Wesley kopte John van Oorsouw steenhard binnen 2-2. Hierna volgde nogal wat gele prenten voor beide teams en de strijd werd hectisch. De mooiste kans voor de overwinning kreeg Aaron. Niek legde uit een voorzet de bal voor de voeten van Aaron maar hij schoot met de binnenkant van zijn schoen hoog over. Hierna kregen de spitsen van Maask. Boys ook nog kansen maar Sven stond geen doelpunt meer toe. Een lob van Bart Weltzer ging net over de deklat. Niek kopte uit een voorzet net over de lat bij Maask. Boys. In de 86e minuut ging Wesley aan de linkerkant goed door. Zijn voorzet werd met de hand corner gewerkt maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in.

Na negentig minuten maakte scheidsrechter Verbruggen een eind aan de wedstrijd, en werden de punten terecht verdeeld. De volgende wedstrijd moet Ulysses uit naar het verre Boerdonk dat altijd lastig is.