Gelukkige overwinning van Ulysses op Ach. Reek (2-1)

Met de koude oostenwind over het veld werd de wedstrijd tegen Ach. Reek afgewerkt. Ik denk dat ook het koude weer bij de spelers mee speelde want het voetbal stond op een laag nivo. Maar Ulysses had in deze wedstrijd het geluk mee. In de laatste vijf minuten werkte de ploeg een 0-1 achterstand weg in een 2-1 overwinning.

In het begin was Reek meteen gevaarlijk. Een vrije trap werd op de penalty stip gegooid en prima ingekopt door Martijn Hendriks die op de deklat kopte. Enkele minuten later trok de rechterspits van Reek de bal op maat terug op Roy de Haas maar hij miste vrij voor doel. Jammer voor Ulysses dat Dennis en Bernd vroegtijdig moest uitvallen. Na een kwartier trok Tom de bal prima voor het doel van Reek. Rob kon de bal vlak voor de doellijn zomaar binnen lopen, maar hij presteerde het nog om deze bal er niet in te krijgen. Een droomkans op de 1-0. Allebei de ploegen kregen voor rust nog kleine kansen maar er werd niet gescoord.

Meteen na rust verscheen Joel Schrievers alleen voor Sven. Maar wederom stopte de keeper zijn inzet. In de 55e minuut kreeg Tom een goede schietkans maar zijn schot kwam in het zijnet terecht. In de 63e minuut viel de 0-1. Op een aanval over rechts was het Juul de Louw die doorging en een misverstand met de defensie en Sven koelbloedig afstrafte. Uit een moeilijke hoek schoot hij prima de 0-1 in het net bij Ulysses. Ulysses moest gaan aanvallen. Tom en Rob kregen kansen maar de afwerking ontbrak.

Ulysses had ondanks het slechte spel in deze wedstrijd toch een keer geluk. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd werkte Ulysses een achterstand weg. In de 84e minuut mocht Tom Driessen een corner nemen. Met de wind mee draaide hij deze corner bij de eerste paal. De doelverdediger reageerde te laat, en de goed leidende scheidsrechter Willy Smits uit Oss, die prima opgesteld stond constateerde dat de bal de doellijn gepasseerd was. En dat was ook want ik stond zelf achter Tom en kon duidelijk zien dat de bal de doellijn gepasseerd was. Dat was de 1-1.

Reek was aangeslagen en Ulysses had wat goed te maken omdat na de winterstop nog niet gewonnen was. Het geluk zat deze keer mee. Het was Niek Beck die in de 87e goed doorging en hij zag zijn schot geblokt. Maar uit de blok kwam de bal terecht op de linkerkant bij Wesley van Lieshout. Met de buitenkant van zijn schoen schoot hij onhoudbaar met een harde schuiver de bal in de verste hoek binnen. 2-1. Een gelukkige overwinning van de ploeg van Harm van Uden. Maar je mag ook wel eens een keer geluk hebben in het voetbal.

Toch zal Ulysses volgende week uit bij OKSV uit een ander vaatje moeten tappen. Op 26 februari is het Keinderkupkes bal en verwacht dat daar de selectie spelers niet voor uitgenodigd worden. Dan kan er tegen Overlangel fel en fris gevoetbald worden om die 4e plaats te verdedigen. Ook OKSV speelt voor de 3e of 4e plaats en dan mag in Overlangel in ieder geval niet verloren worden. Spelen om een periode titel kan ook heel mooi zijn met een grote aanhang uit Megen.