Niek Beck schiet Ulysses in de 78e minuut langs concurrent Boerdonk. (1-1)

In een belangrijke wedstrijd tegen Boerdonk uit mocht Ulysses niet verliezen. Boerdonk wil ook mee doen in de nacompetitie, maar door het gelijkspel blijft Ulysses vier punten voorsprong houden op Boerdonk. Ook staat Boerdonk nog gunstig in de 2e periode stand. En ook die stans is belangrijk om nacompetitie te spelen. Na een 1-0 achterstand was het Niek Beck die een lastige voetblessure had, maar die toch tien minuten voor tijd Ulysses verdiend naar de gelijkmaker schoot.

De openingsfase was voor Boerdonk. De ploeg startte fel en ging met veel inzet er fel tegen aan. De ploeg wist dat ze deze wedstrijd moesten winnen om Ulysses in te halen op de standenlijst. Maar ook deze wedstrijd speelde de achterhoede van Ulysses weer een sterke wedstrijd met Thijs achterin als vrije man. Na tien minuten werd de sterk spelende Tom Driessen aan de rechterkant weg gestuurd. Hij liet zijn tegenstander zijn hakken zien en trok de bal prima terug van de achterlijn maar Aaron ging er onder door. Na een kwartier spelen liet Pierre de bal via zijn borst op de snelle Rob van Oudheusden kaatsen, en hij kon alleen op de keeper van Boerdonk af. Vanaf de zestien haalde hij keihard uit maar zijn schot ging rakelings over de kruising. Ook Wesley haalde de achterlijn op de rechterkant en legde prima terug op Rob maar zijn schot werd geblokt. Boerdonk kreeg enkele kleine kansen maar Sven keepte weer een sterke wedstrijd. Boerdonk kreeg enkele vrije trappen rondom de zestien meterlijn maar deze leverde nog niks op. Nog voor rust kreeg Dennis de kans om Ulysses op voorsprong te schieten maar ook zijn inzet werd geblokt. Het was een goede eerste helft van beiden partijen met veel felheid en inzet.

Meteen na rust kwam de stand op 1-0. De scheidsrechter constateerde zelf (stond bijna op de middenlijn) dat Sven met een uittrap de zestien meterlijn was gepasseerd. Dar betekende een handsbal op de zestien meterlijn recht voor het doel. Erik Bosch haalde met zijn linker steenhard uit en zag zijn schot via een been afkaatsen in de verste hoek. 1-0. Na dit doelpunt moest Ulysses wat meer risico achter nemen en kreeg Boerdonk toch enkele goede kansen. Maar Sven keepte weer sterk. Twintig minuten voor tijd paste Harm van Uden ineens 2 wissels toe. Niek en Stefan namen de plaats in van Aaron en Rob.

De invallers vielen sterk in want er kwamen weer kansen voor Ulysses. Stefan dolde een paar keer zijn tegenstanders uit en Niek was weer sterk aan de bal ondanks zijn voetblessure. Dennis en Pierre kregen een goede schietkans maar de bal wilde er nog niet in. Ook gaf de scheidsrechter Ulysses een vrije trap vanwege hands van de keeper op de zestien. Maar deze leverde niks op. In de 78e minuut kwam dan toch de verdiende gelijkmaker. Uit een mooie aanval over verschillende schijven kwam de bal terecht bij Niek die vrij voor de keeper verscheen. Zijn eerste schot kon de keeper van Boerdonk nog blokken maar in de rebound schoot Niek feilloos de 1-1 binnen. Een uitslag die verdiend was.

Met veel strijd en inzet kon zo Boerdonk op vier punten achterstand gehouden worden op de standenlijst. Donderdag 7 april speelt Boerdonk een belangrijke wedstrijd voor Ulysses uit bij Ach. Reek. Boerdonk moet een 1-0 achterstand weg werken met tien veldspelers in 45 minuten.

Ulysses speelt zondag 10 april de Maasside derby thuis tegen Macharen waar wellicht de Bavaria Babes bij aanwezig zijn.