Ulysses steelt verdiend een punt bij kampioensploeg WHV 1-1 (0-1)

Ulysses had de vorige wedstrijd geleerd van Macharen hoe je met veel strijd te leveren toch resultaat kunt halen. De ploeg van Harm van Uden knokte voor iedere meter. Kwam op voorsprong door een verwoestend schot van Tom Driessen, en kon die vasthouden tot de 62e minuut. Een compliment aan de gehele achterhoede die deze wedstrijd allen een sterke wedstrijd speelde.

In de 3e minuut poeierde Tom al een afstandschot in de kruising bij WHV. Met twee vuisten bokste de keeper zijn inzet tot corner. Uit deze corner kopte Pierre maar net naast. Van WHV kwam pas het eerste schot na een kwartier. Maar Sven keepte wederom een sterke wedstrijd en pakte dat schot prima. In de 16e minuut een steekpas van Wesley op Tom die maar net naast schoot. Toen werd WHV wakker geschud. Het waren Dennis van de Heuvel en Niek van der Heyden die de lat raakte bij Ulysses. Maarten van Pinxteren kreeg voor rust de beste kans voor WHV maar zijn schot werd geblokt door de verdediging. In de 38e minuut was het wederom Tom Driessen die een sterke wedstrijd speelde, die aan de rechterkant werd weggestuurd. Hij omspeelde zijn tegenstander en haalde verwoestend uit vanaf de zestien. Zijn poeier verdween in de verste hoek en via de paal kaatste hij steenhard in het net 0-1. Op slag van rust was het Dennis van de Heuvel die vrij voor Sven kon inschieten maar naast schoot.

Ulysses kwam deze keer goed uit de kleedkamer. WHV had meer balbezit maar achterin met Thijs als grote leider die zette zijn verdedigers op de goede plekken, Ook Dennis ruimde alle ballen op, maar bij WHV hadden ze voldoende reserve ballen. In de 54e minuut kreeg Ulysses twee mogelijkheden om de stand uit te breiden.

Uit een vrije trap van John werd eerst een volley van Tom geblokt en in de rebound van Pierre corner gewerkt. Uit deze corner kopte Niek Beck steenhard binnen maar de keeper stond op de juiste plek. Uit een dieptepas van Pierre kwam Niek enkele centimeters tekort. Trainer Gerrit van Uden moest extra aanvallers brengen om toch wat te forceren. WHV bleef voetballen en probeerde het met hoge ballen voor het doel bij Ulysses. In de 62e minuut kwam dan toch nog de gelukkige gelijkmaker.

Uit een hoge voorzet voor het doel van Ulysses kopte Johan Lunnenburg richting doel, maar via het hoofd van John ging de bal in het doel 1-1. Harm wisselde de geblesseerde Niek en Aaron voor weer de terug kerende Jurgen en Jeroen. Die moesten de laatste twintig minuten knokken voor iedere meter. Want er kwam nog een offensief van WHV. Een kwartier voor tijd kreeg Wesley de kans om uit een vrije trap rand zestien te scoren maar zijn schot verdween in de muur. Tien minuten voor tijd kreeg Rob op een steekpas van Jurgen een schietkans maar zijn punter ging naast. In de 88e minuut was het Sven die met een katachtige sprong een kopbal van Gijs van Lunenburg uit de hoek plukte. In de 89e minuut ging Tom nog met een verdediger van WHV richting doel. De goed leidende scheidsrechter Zandstra uit Oss had niet gezien dat Tom werd vastgehouden, anders was hij alleen voor de doelman verschenen.

Dat was pech hebben. Maar ook in de laatste minuut kon Gijs Lunenburg de wedstrijd beslissen. Maar hij schoor vanaf de vijf meterlijn nog over. Een knappe prestatie van ons vlaggenschip. Volgende wedstrijd word weer een moeilijke uit bij Maask. Boys. Maar Ulysses heeft het nog in eigen hand om de nacompetitie te halen. Dat zou toch een prachtig afscheid zijn van trainer Harm van Uden die volgend seizoen wordt opgevolgd door Henk Bosch.

Bekijk hier een fotoverslag