Monsterscore Ulysses Dames 1 tegen Ravenstein Dames (8-3)

In een belangrijke wedstrijd voor Ulysses voor klasse behoud moest er gewonnen worden van Ravenstein. Ulysses had een goede start. Vanaf het begin nam Ulysses het initiatief en creëerde vele scoringskansen. In de 1e minuut was Janneke H. al dichtbij de openingstreffer maar haar schot was te zacht. In de 4e minuut kreeg Janneke wederom de kans om te scoren maar alleen voor de keeper ging de bal er niet in. In de 10e minuut haalde de sterk spelende Geertje de achterlijn, trok de bal goed terug op Lonneke die volkomen de bal verkeerd raakte. Janneke krijgt uit deze situatie nog de kans om te scoren maar de keeper stopt haar inzet. Janneke van Druenen krijgt nog een mooie kans maar schiet rakelings naast. Ravenstein kreeg geen kansen het eerste kwartier.

Maar zoals zo vaak gebeurd in het voetbal als je zelf de kansen niet benut slaat de tegenstander toe. In de 24e minuut scoort Ravenstein 0-1. Maar enkele minuten later scoort de hardwerkende Janneke van Druenen de gelijkmaker 1-1. In de 34e minuut plaatst Geertje een vrije bal op Janneke maar haar schot werd geblokt. In de 40e minuut was het de snelle spits van Ravenstein die een prachtige goal scoorde en de stand op 1-2 bracht. Nog voor rust mag Lonneke een vrije trap nemen vanaf 25 meter afstand. Goed over de grond geschoten verdwijnt de bal in het net 2-2. Nog voor rust kregen de dames kansen maar de afwerking ontbrak.

Na de rust ging het tempo bij Ulysses omhoog en Ravenstein kon het niet meer bij benen. In de 51e minuut een prima steekpas van Iris op Hanneke op de rechtervleugel. Haar voorzet ging er bij de eerste paal in en dat 3-2. Enkele minuten later scoort Iris met een mooi doelpunt de 4-2. In de 67e minuut beslist Janneke de wedstrijd. Uit een vloeiende aanval via Geertje en Hanneke scoort Janneke de 5-2. Uit een corner scoort Ravenstein 5-3. Hierna scoort Hanneke uit een corner weer 6-3.

Ulysses scoorde er op los in deze inhaalwedstrijd op donderdagavond. Janneke scoorde met een prachtige lob de 7-3. Het was Geertje die het mooiste doelpunt van de wedstrijd maakte. Met een volley scoorde zij steenhard onder de lat de 8-3. Iris scoort ook nog een doelpunt maar dat doelpunt is de verslaggever ontglipt.

Hopelijk de eerste drie punten uit een serie van vijf waar de punten nog gepakt moeten worden. In deze klasse degraderen 4 teams, en dat zal Ulysses toch proberen ondanks dat het moeilijk zal zijn te voorkomen.
Namens de leider dames 2 bedankt