Ulysses sluit competitie af met nederlaag uit bij Irene 2-1

Tegen de laagst geklasseerde club op de ranglijst ging Ulysses ten onder in Gemonde. Vanwege de afsluiting van het seizoen werd de aanvangstijd vervroegd naar 13.00 uur. Dat kwam voor beiden teams goed uit, en ook door het ontzettende warme weer was het beter spelen dan om 14.30 uur. Jammer was het voor enkele supporters die niet op de hoogte waren van de gewijzigde aanvangstijd, en die kwamen toen de wedstrijd gespeeld was. Blijf daarom ook altijd de website van Ulysses volgen, ook voor de nacompetitie wedstrijden.

Trainer Harm van Uden durfde tegen Irene geen enkel risico te nemen voor spelers die op scherp stonden in de gele kaarten. Langs de lijn stonden deze wedstrijd Niek Beck, Thijs van Schadewijk, Niek Brouwer, Rob van Oudheusden, Bernd van de Camp en Dennis Derks.

Vanaf het begin kwamen er vele kansen voor beiden ploegen. In de 5e minuut ging Wesley op links al goed door maar zijn voorzet was te scherp. Een minuut later was Stefan Raaijmakers van Irene die een volley naast schoot. Weer een minuut later kwam een voorzet van Tom net niet bij Wesley. Voor rust kon Jeroen en Kees de vleugel spitsen nog goed uitschakelen. In de 37e minuut kreeg Irene een open kans maar miste. Toen daarna kreeg Ulysses drie opgelegd kansen. Een stifbal van Tom sloeg de keeper nog net uit zijn doel, Pierre kreeg een vrije schietkans en schoot over, en een vrije trap van Pierre ging rakelings over de kruising bij Irene.

Wat zegt dan de voetbalwet dan ? De tegenstander scoort dan als je zelf de kansen niet benut. In de 40e minuut schoot de spits van Irene op doel. Deze bal zou naast zijn gegaan maar de linkerspits kon deze bal nog net voor de lijn binnen tikken 1-0. Ook na dit doelpunt kreeg Ulysses nog kansen maar de bal wilde er niet in.

Na rust ging Ulysses toch jagen op de gelijkmaker. Niek Beck kwam in het veld en het werd toch wat gevaarlijker. In de 74e minuut was het Cas die met een steekpas Aaron vrij voor doel plaatste en hij maakte koelbloedig af 1-1. Hierna was de doelman van Ulysses Sven die weer in topvorm was. Hij verrichte enkele geweldige reddingen. Jeroen moest een keer aan de noodrem trekken en dat leverde hem een gele prent op. Hierna werd uit een voorzet van Irene ontzettend hard ingegaan op Sven. Gelukkig viel de blessure mee. Hij haalde nog een vrije trap boven uit de kruising. In de 82e minuut leverde Stefan een perfecte voorzet af op Niek die steenhard naast kopte in de korte hoek. Iedereen dacht dat de wedstrijd gelijk zou eindigen. Maar het was Mark van Grinsven die enkele minuten voor tijd uit een voorzet op rechts steenhard binnen kopte en de eindstand op 2-1 bracht.

Dit weekend speelt Ulysses de eerste wedstrijd in de nacompetitie thuis tegen FC De Rakt.