Ulysses wint in nacompetitie van FC de Rakt met 1-0

Ulysses heeft goede zaken gedaan in de nacompetitie voor promotie naar de 5e klasse. In de eerste wedstrijd in de poule met ook nog Maask. Boys werd een terechte overwinning geboekt thuis tegen FC de Rakt. Het was de buitenkant schoentje van Niek Beck die de matchwinnaar werd. De man of de match was wederom de keeper van Ulysses Sven Rietveld. In de 2e helft bokste hij alles uit zijn doel, maar ook de verdediging van Ulysses onder leiding van Thijs van Schadewijk gaf de 2e helft geen enkele kans weg. De felle harde wind speelde ook een grote rol op de wedstrijd.

De ploeg van Harm van Uden had er zin in deze wedstrijd. Voor vele spelers was dit een echte finale wedstrijd. De ploeg gesteund door de harde wind in de rug trok vanaf het begin ten aanval.  In de 9e minuut was het ook al meteen raak. Uit een goed opgezette aanval stuurde Tom Niek op de rechterkant weg. Hij speelde zijn tegenstander uit met een poortje en ging alleen op de goal af. Niek zijn sterke kant buitenkant voetje rechts deponeerde de bal in de verste hoek en bracht de stand op 1-0. Wie had dat gedacht dat Niek met deze goal de match winnaar werd.

In de 16e minuut plaatste Thijs een vrije trap op het hoofd van Pierre maar de keeper pakte zijn inzet. Enkele corners voor het doel van Ulysses werden goed uitverdedigd door de defensie van Ulysses. In de 17e minuut kreeg FC de Rakt een vrije trap op de zestien meterlijn. Eerst bokste Sven deze vrije trap uit zijn doel en in 2e instantie gooide een aantal spelers van Ulysses zich voor de bal en werd deze kans geblokt. In de 19e minuut ranselde Sven een schot boven uit de kruising bij Ulysses.  Na een half uur deponeerde Wesley de bal voor het doel maar Pierre kwam een neuslengte tekort. In de 31e minuut was het de sterk fluitende scheidsrechter Theelen die een duwfout had geconstateerd bij een corner van FC de Rakt en daarom nog floot voor dat de bal in het net ging. Een correcte beslissing van de scheidsrechter om dit doelpunt af te keuren.  In de 35e minuut legde Wesley de bal op het hoofd van Rob

Maar zijn kopbal had te weinig kracht. Nog voor de rust schoot Niek een volley tegen een tegenstander aan. FC de Rakt had voor rust geen enkele scoringskans gehad alleen die vrije trap rondom de zestien was het gevaarlijkste wapen.

In de 2e helft moest Wesley in de kleedkamer blijven vanwege een lastige pols blessure. Maar zijn vervanger Jurgen Verdonk speelde een puike wedstrijd op het middenveld. In de 55e minuut was het Rob Klaassen die een voorzet hard voor het doel van Ulysses schoot. In de 68e minuut was het bijna 2-0. Een harde schuiver van John ging rakelings langs de paal bij de Rakt. FC de Rakt nu gesteund door de wind werd sterker maar voetbalde alleen maar tot de zestien meterlijn. Dan wisten ze het niet meer en creëerde geen echte scoringskansen. Jammer voor Aaron en Niek die in de 2e helft tegen een terechte gele kaart opliepen, want beiden zijn niet van de partij tegen Maask. Boys. In de 82e minuut was het Pierre die deze dag geen geluk had met kopballen. Jammer in deze sportieve wedstrijd was het vijf minuten voor tijd dat Joep Wiendels vanwege herhaaldelijk commentaar 2x geel kreeg en dus rood. De laatste minuten was het nog wel spannend maar er kwamen geen kansen meer.

Zondag 22 mei speelt Ulysses uit bij Maask. Boys. De spelers groep verwachten veel steun van het publiek dat ook een grote rol van betekenis kan spelen in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor Ulysses.