Ulysses 1 promoveert naar de 5e klasse terug na gelijkspel uit bij MKB 1 in nacompetitie (1-1)

Ulysses behaalde uit de nacompetitie vier punten. FC de Rakt maar een en Maask. Boys twee punten. Dat betekende groot feest bij Ulysses en volgend seizoen naar de 5e klasse die weer bestaat uit regio clubs. Bij Ulysses was de doelstelling een periode titel en nacompetitie. Trainer Harm van Uden presteerde als eerste te eindigen in de poule van drie. Ulysses speelde dit seizoen maar liefst 4x tegen Maask. Boys. In de nacompetitie tegen Maask. Boys was geen beste wedstrijd van de Megenaren maar er telde maar een ding. En dat was niet verliezen. Ulysses had genoeg aan een gelijkspel vanwege de overwinning op de Rakt.

Ulysses speelde thuis gelijk tegen Maask. Boys in de competitie. Uit stond de stand t/m de 70e minuut 2-3. Die laatste 20 minuten die later werden ingehaald bleef de stand 2-3. In de nacompetitie werd het 1 – 1. Dat betekent  6 punten voor Ulysses en Maask. Boys 3 punten. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen was de Rakt thuis die werd gewonnen met 1-0 waar MKB bleef steken op een gelijkspel.

Nu was het in de 81e minuut de binnenkant schoen van Niek Beck die Ulysses op gelijke hoogte bracht. Na negentig minuten knalde er een geweldig feest los in Megen wat nog heel lang duurde tot in de  maandagmorgen.

Voor de rust had MKB de wind in de rug. Die wind speelde een grote rol op het spelbeeld. Lange ballen die vaak te hard gingen of over de zijlijn. Het was geen sterke wedstrijd van beiden partijen. In de 15e minuut de eerste kans voor MKB-er Bart Wetzer. Maar zijn schot werd prima gepakt door de sterk keepende Sven Rietveld. Na een half een klein kansje voor Tom. Rob liet zijn hakken zien aan zijn tegenstander en trok goed door op rechts. Hij leverde een voorzet af op Tom die rakelings over schoot. MKB was meer aan de bal maar creeerde ook geen echte kansen. In de 41e minuut kopte Pierre op de buitenkant op de paal uit een corner. Nog net voor rust bokste Sven een schot van Robin Blokland uit zijn doel. Ruststand 0-0.

Na rust kwam Jurgen in het veld in plaats voor Pierre. Harm wilde het middenveld houden en Jurgen viel goed in. In de 46e minuut was Wetzer dichtbij de 1-0. Uit een corner plaatste hij de bal op de buitenkant van de paal. In de 51e minuut kopte Niek over uit een vrije trap van Thijs. In de 60e minuut viel toch onverwachts de 1-0.

Jurgen wilde een aanval voetballend oplossen en speelde de bal breed op Thijs. De bal stuiterde wat omhoog en Thijs kreeg de bal niet goed onder controle. Wetzer ontfutselde de bal en ging alleen op de Ulysses doelman af. Met een mooie lob schoot hij MKB onhoudbaar op 1-0. In de 73e minuut brak Rob op echts uit. Zijn voorzet op Tom werd naast gekopt. Ulysses moest komen om er een gelijkspel uit te spelen. Thijs die zijn fout goed ging maken schoof meer in en Jurgen bezette de plaats van Thijs. In de 81e minuut werd Thijs neer gelegd op het middenveld. Dat leverde een vrije trap op. Met de wind mee gooide Wesley deze vrije trap op de penalty stip. Het was de slimme Niek Beck die deze bal voor zijn voeten zag liggen en beheerst binnenkant schoen de bal in het net deponeerde bij MKB. 1-1.

De grote aanhang van Ulysses ging uit zijn dak maar er kwamen nog tien minuten een spannende tijd aan. Iedereen bleef maar op zijn klok kijken maar de goed fluitende scheidsrechter Dokter uit Roermond telde alle blessure behandelingen erbij. MKB kreeg in de voorlaatste minuut nog de kans op 2-1. Een goed indraaiende corner werd door Blokland steenhard ingekopt. Keeper Sven was verslagen maar de borst van Jurgen bracht de redding op de doellijn. Toen kwam het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter en barste er spontaan feest los in Maren-Kessel dat in Megen nog eens dunnetjes is over gedaan. Het waren late uurtjes in Megen, maar zulke promotie maak je ook niet iedere dag mee. Een wedstrijd en dag om nooit te vergeten gaat de boeken in bij Ulysses.

Ondanks dat het niet de sterkste wedstrijd was van Ulysses telde deze wedstrijd alleen maar het resultaat. Een fantastiche beloning voor trainer Harm van Uden die na deze wedstrijd Ulysses gaat verlaten. Een mooier cadeau had hij zich niet kunnen wensen. Ulysses speelt volgend seizoen in de 5e klasse.