Ulysses 4 kampioen in een zinderende wedstrijd

Zondag 22 mei begon met donder en bliksem en regen. Een voorbode?

Om 10.00 stonden de nummers 1 en 2 klaar om een mogelijk beslissende wedstrijd om het kampioenschap te spelen. Top 6 was met veel supporters naar Megen afgereisd om hun kampioenskansen weer in eigen hand te krijgen. Vlaggen en spandoeken waren meegekomen. Ook voor het 4e waren vele supporters vroeg uit hun bed gekomen om het 4e aan te moedigen.

Stipt om 10.00 uur floot scheidsrechter Ruud Driessen voor de aanvang van deze beslissende wedstrijd. Meteen was duidelijk dat allebei de ploegen voor de winst gingen spelen en er ontspon zich een zeer spannende wedstrijd. Ulysses kreeg al gelijk aan aantal kansen. Het aluminium of keeper stonden een eerste Ulysses treffer in de weg. Top bleef erg gevaarlijk met hun supersnelle aanvallers. Na 13 minuten was het de Top spits die langs de verdediging snelde en de uitgekomen Mark Teunissen kansloos liet. 0-1

5 minuten later kwam Top op 0-2 door een bal die in de rechterbovenhoek verdween. Meteen aansluitend liet Ad van Orsouw de 1-2 aantekenen. 10 minuten voor de rust kwam Ulysses op 2-2 waarna gelijk daaropvolgend de 2-3 viel door wederom een snelle aanval van Top. Ulysses bleef aandringen en moest op blijven letten voor de levensgevaarlijke Top counters.

Op slag van rust kwam Wilfred Witsiers door op links en liet de Top keeper met een diagonaal schot kansloos, 3-3. Na rust een zelfde spelbeeld. Ulysses wat via combinatievoetbal de Top goal zocht en een zeer gevaarlijk Top waarop de Ulysses defensie bedacht moest zijn.

Al snel na rust tekende Ulysses de 4-3 aan. En probeerde hierna snel het verschil te forceren. De doelpunten vielen echter aan de Ulysses kant. Eerst werd de 4-4 gemaakt door weer een snelle aanval van Top. En de 4-5 werd vanuit een penalty gescoord nadat een Top aanvaller in de 16 ten val was gebracht.

Hierna leek het of het geloof een beetje wegzakte aan Ulysses kant. Maar toch werd de 5-5 ingeschoten door Michael van de Berg.
10 minuten voor tijd werd het 6-5 via een prachtige goal. Het 4e wist de voorsprong tot het einde vast te houden. En sleepte daarmee het kampioenschap binnen na een erg spannend maar ook zeer sportief duel.

Hulde aan Top 6 voor de wijze waarop zijn zich lieten zien in maar ook zeker na de wedstrijd. De champagne kon ontkurkt worden en het feest kon daarna helemaal losbarsten.

Foto’s volgen nog