SCMH wint openingsduel van Ulysses met 1-5

Nadat op de eerste wedstrijddag alle elftallen van Ulysses de punten hadden gepakt moest het eerste helft om half drie aan de bak. SCMH eindigde vorig seizoen

op de 5e plaats in de 5e klasse, en Ulysses promoveerde naar de 5e klasse via de periode titel. De scheidsrechter deze wedstrijd was de jeugdige Manders uit Keldonk. De eerste tien minuten waren fataal voor Ulysses want de ploeg van Henk Bosch stond toen al achter met 0-2. Op het juiste moment voor rust kwam de Megense formatie nog terug maar de 2e helft was SCMH oppermachtig.

Het veld was nat en schuiverig. Daarom zouden de keepers het moeilijk krijgen deze wedstrijd. Ulysses maakte rondom de zestien enkele onnodige overtredingen, en de vrije trappen met zo’n glad veld zijn dan altijd gevaarlijk. In de 4e minuut verscheen de linkerspits Cas van Asseldonk schuin voor Sven die zijn inzet prima pareerde met zijn voeten. Maar uit deze actie viel de bal gelukkig voor de voeten van Ruud van de Zanden die met een boogbal via de paal de 0-1 binnen schoot. In de 11e minuut kon Sven de bal niet vast houden en in de rebound scoorde Ruud van de Zanden 0-2. Hierna nam Ulysses het spel weer op en domineerde het spel. Alleen er kwamen weinig kansen, en er werd veel te weinig geschoten op het doel van SCMH met dit gladde veld. Ulysses speelde t/m de zestien meterlijn maar de afwerking ontbrak. Op slag van de rust kreeg Tom een lange dieptepass en liet zijn verdedigers zijn hakken zien. Hij ging op de rechterflank alleen naar de keeper en schoot in de linker benedenhoek hard binnen. 1-2. Een mooie opkikker voor de 2e helft.

Maar een tegenvaller was het voor Ulysses in de 54e minuut. Juul  Laar stond aan de rechterkant ongedekt en haalde uit een voorzet hard uit. Met een mooie volley scoorde hij 1-3. Enkele minuten later begon Bernd aan een solo vanaf eigen helft. Hij liep helemaal door de verdediging van SCMH en iedereen dacht dat hij de bal in de goal liep. Maar toch ging deze bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Het geluk zat niet mee. In de 59e minuut een geweldig schot van Remy die door de keeper van SCMH corner werd getikt. Sven moest ook de 2e helft nog enkele malen goed ingrijpen om een grotere voorsprong te voor komen. In de 61e minuut maakte Jos Brouwer met een solo de 1-4. Ulysses was verslagen. Onnodig trapte Wesley zijn tegenstander nog na, nadat hij werd vastgehouden. En vaak ziet de scheidsrechter de 2e overtreding en stuurde hij Wesley terecht met rood van het veld. Met tien man moest alleen de schade zo klein mogelijk gehouden blijven. In de 83e minuut maakt Ruud van de Zanden zijn hattrick en bracht de eindstand op 1-5.

De volgende wedstrijd speelt Ulysses uit tegen WHV uit Loosbroek.