Wedstrijd verslagen 2 September Ulysses 1 en Ulysses 3

Ulysses 1 – Ollandia 1

Ulysses verliest in 98e minuut thuis van Ollandia  1-2.
Henk Bosch had zijn formatie achterin wat gewijzigd om de buitenspelers geen kansen te geven. Hij stelde mandekkers bij de buitenspelers om Ulysses te behoeden van een groot aantal doelpunten die de ploeg al heeft tegen gekregen. Iedereen verwachte op het zonnige sportpark het eerste puntje voor Ulysses. Maar de scheidsrechter liet maar liefst 8 minuten na spelen voor blessures. Er waren geen echte lange blessures geweest in de wedstrijd en bij de stand van 1-1 had hij gewoon moeten af fluiten. Maar de 98e minuut werd fataal voor Ulysses. Uit een vrije trap vanaf de zestien schoot Ollandia bikkelhard de 1-2 binnen. Dat was een tegenslag en sommige spelers konden de emoties niet meer aan en pakte dan ook nog onnodig gele prenten. Deze kaarten kunnen ook nog fataal zijn in de loop van de competitie. Maar ja…. emoties houdt je vaak niet in de hand.

Ulysses ging deze wedstrijd in ieder geval voor een punt. De ploeg wilde niet verliezen. Het eerste half uur was voor Ollandia. Het spel van de ploeg uit Olland was beter, en de spelers konden elkaar beter vinden dan die van Ulysses. Ook in de ploeg zat meer beweging en voetbalde ook de spelers zonder bal. En dat is in een wedstrijd ook heel belangrijk. Keeper Sven werd meer malen onder schot genomen. Enkele scherp voor het doel genomen corners werkte hij goed weg. Scoringskansen kreeg de ploeg uit Olland niet maar probeerde het wel met afstand schoten. Sven bokste alles uit zijn doel.
Ook werd twee keer de lat geraakt bij Ulysses, maar dat moet je ook hebben als keeper. (keepersgeluk). De gevaarlijkste bal richting doel van Olland kwam op naam van Jack. Hij probeerde het van 35 meter met een boogbal of voorzet maar zijn inzet ging rakelings naast de kruising. Verder voor rust kwamen er voor Ulysses geen kansen. Sven bokste enkele minuten voor rust nog een poeier van Olland via zijn vuisten en paal corner, en gingen we rusten met 0-0. Na rust een zelfde spelbeeld de eerste 20 minuten. Maar geen opgelegde kansen voor Olland. Door een geluksgoal kwam Olland aan de leiding. Een voorzet dwarrelde door een aantal spelers en kwam gelukkig terecht bij Rob van der Heyden die de 0-1 intikte.

Na dit doelpunt ging Ulysses beter voetballen want de ploeg wilde niet verliezen thuis. In de 64e minuut lag de gelijkmaker in het net bij Olland. Uit een corner van Tom kopte Niek precies onder de lat hard in. Een verdediger die op de doellijn stond kon de bal niet meer aan en verdween die kopbal in het dak van het doel 1-1. Vijf minuten later schoot Niek vlakbij het doel hard over uit een vrije trap van Thijs. In de 73e minuut ging Niek op de linkerkant achter de bal aan en liep prima de zestien binnen. Er was contact met de verdediger en als hij was gevallen had de scheids voor een strafschop gefloten. De scheids maakte een beweging om te fluiten maar Niek bleef op de been en had moeten vallen. Jammer, kans weg.
In de 86e minuut was het Olland die wedstrijd had kunnen beslissen. Vanaf de vijf meter lijn werd de bal maar liefst 4x steenhard ingeschoten. Maar alle verdedigers en de keeper wierpen zich als leeuwen met lichaam en al voor de bal en die ging er niet in. De laatste kans kreeg de spits die het presteerde vanaf vijf meter de bal snoeihard tegen de lat te schieten. Toen had de scheids af moeten fluiten maar liet zelfs 8 minuten doorgaan wat echt niet nodig was. In de 98e minuut kreeg Olland nog een vrije trap toegekend op de zestien meter lijn. Het was William Becker die genadeloos uithaalde en Sven was kansloos. 1-2. Meteen na de aftrap floot de scheids af en was er een teleurstellend Ulysses maar de grote supporters schare.
Volgende wedstrijd uit naar Keldonk.

OSS’20 7 – Ulysses 3

Om 11.15 werden de autos opgezocht voor de uitwedstrijd tegen Oss’20 7. Het weer was prachtig en we hadden er zin in.

De terreinman van Oss’20 had bedacht om tegen de wil van de eigen spelers in de wedstrijd te laten spelen op het gloednieuwe kunstgrasveld van Oss’20. Zij beschikken nu over 2 van dergelijke velden. De zon had al zijn werk gedaan en in plaats van fris gras te ruiken rook je vooral de geur van kunststof.

Nadat de scheidsrechter op volle snelheid naar het veld was gekomen kon de wedstrijd
beginnen. Oss’20 kwam duidelijk veel sterker en sneller uit de startblokken en meteen was al duidelijk dat het een zwaar middagje zou worden. Toch was de eerste grote kans voor Ulysses. Pierre Seelen kwam een teenlengte tekort om de bal nog een gewenste richting te kunnen geven, nadat hij behoorlijk vrij voor de keeper was verschenen. Daarna kreeg Oss’20 een drietal grote kansen. Keeper Ferdie Witsiers stond vandaag zeker zijn mannetje en wist alle drie de kansen te keren. Na 10 minuten was het echter toch de Oss’20 spits die een lange bal op snelheid haalde en beheerst Ferdie Witsiers kansloos liet. 1-0

De dadendrang van Oss’20 was hiermee echter verdwenen. Het zware veld en het zware weer
eisten zijn tol al snel. Nadat Ad van Orsouw was ingevallen voor Pierre Seelen kreeg Ulysses ook weer wat kansen. Deze verdwenen echter niet in het gewenste doelvlak waardoor de ruststand van 1-0 werd bereikt.

Na rust was Ulysses wat gevaarlijker dan Oss’20. Ulysses 3 kreeg de eerste 20 minuten een paar behoorlijke kansen om de gelijkmaker binnen te kunnen brengen. Helaas lukte dat echter pas in de 25e minuut. Ad van Orsouw werd vrijgespeeld voor de keeper en het schot wat door de Oss’20 keeper werd gesmoord verdween desondanks toch in het doel. 1-1

Hierna kreeg Oss’20 nog een grote kans om 2-1 te kunnen maken. Maar Ferdi Witsiers stond wederom in de weg.

Het horloge van de scheidsrechter liep schijnbaar net zo snel als hij zelf. Maar uiteindelijk vond hij het ook welletjes en werd het dus 1-1. Een terechte uitslag.

Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Margriet 8 op het programma.