Ulysses 4 bezorgt leider fantastisch verjaardagscadeau

Het was feest op 9 oktober! Leider Rudi had de zeer respectabele leeftijd van 49 bereikt. Om het feest compleet te maken moest er echter eerst gewonnen worden van DAW uit Schaijk. Bij afwezigheid van Job, Johan en Niek, was het voor Jacques, alias der Kaiser, een hele puzzel om iedereen een passende positie te verschaffen. Wegens het succes van de voorgaande week, had Jacques ervoor gekozen om zijn elftal rond Rob C, der Bomber von Megen, te formeren.Nu zal de oplettende lezer zich wellicht afvragen wat al deze Duitse namen te betekenen hebben, maar dat zal weldra duidelijk worden.

Al snel in de wedstrijd was het voor de Megense Mannschaft duidelijk dat hier een overwinning mogelijk was. Schaijk ploeterde en vocht voor elke meter, maar ontbeerde het technisch vernuft om de defensieve linie van Ulysses te laten zweten. Het moet dan ook gezegd worden, deze was uitstekend neergezet door der Kaiser. Er werd vanuit een gesloten organisatie gespeeld en Schaijk kon de bal niet in de ploeg houden.

Na een goed kwartier werd de ban gebroken door Ulysses. Rene van Schijndel, ook wel liefkozend de Steffen Effenberg van het vierde genoemd, zag na een afgeslagen bal een gaatje achterin bij DAW en leverde een panklare steekbal aan Bomber Robbie. Deze schatte deze pass goed op maat en schoot de bal feilloos tegen de touwen.

Ulysses liet zich vervolgens ver terugzakken. De wetenschap dat het elftal kon leunen op de solide defensie, bestaande uit Ollie Kahn, Maddie La(h)m, Marc Mattheus en Razende Ronnie, gaf het elftal veel houvast. DAW kon de bal niet in de ploeg houden, het maakte de spitsen radeloos. Een voorhoede speler van DAW had op dat moment een Aha-erlebnis, en liet zich bij de eerste de beste mogelijkheid met enig gevoel voor theater ter aarde storten: schwalbe! De dienstdoende arbiter van de dag was niet van gisteren en trapte niet in dit oerduitse trucje.

In de tweede helft werd het spelbeeld grimmiger. Met Stijn Overath, Rene Jancker en Robbie Podolski binnen de lijnen, hoopte Wilbert Daum de wedstrijd al vroeg te beslissen. Dit gebeurde helaas niet. Rene miste enkele dotten van kansen en het was dus nog even billenknijpen op de bank bij Ulysses.

5 minuten voor tijd sloeg het noodlot toe. Als ware Duitsers prikte de schmierende spits van DAW een doelpunt binnen tussen twee mandekkers in. Wat een domper, zo vlak voor het sluiten van de markt!

Rene Effenberg, liet zich na dit doelpunt niet onbetuigd en spoorde zijn manschappen met een aantal rake verwijten aan tot een laatste krachtsinspanning. Dit sorteerde direct effect. Na opnieuw een steekbal van Rene Effenberg kon Rene Jancker op het doel van de tegenstander af. Deze behield zijn overzicht en gunde Bomber Robbie zijn tweede tor. Doelpunt! Rob schreeuwde het uit alsof hij zojuist een fluim van Frank Rijkaard in zijn nek had gekregen! De wedstrijd was gespeeld en werd daardoor al vrij snel afgefloten.

Bij terugkomst in Megen was leider Rudi verguld met de ietwat Duitse overwinning. Deze werd gevierd in de kantine met gluhwein, bradwurst en reibeküche. Oktober is tot nu toe een zeer vruchtbare maand gebleken voor het vierde, zou het misschien iets van doen kunnen hebben met het feest in München?