Keldonk een maatje te groot voor Ulysses

Ulysses speelde voor het eerst in de geschiedenis tegen het plaatsje Keldonk. Een flinke reis want Keldonk ligt langs De Kanaal bijna in Helmond. Keldonk is wel de geschiedenis ingegaan als de eerste club die op het standaardelftal een vrouwlijke trainster vorig seizoen aanstelde. Dat was Jose van Hoof ex speelster van het Nederlands dames elftal. De ploeg uit Keldonk wordt nu getraind door Dans die vorig seizoen nog trainer was van NLC’03.

Op een regenachtige dag was de ploeg uit Keldonk de favoriet. Op de 3e plaats van de ranglijst en Ulysses op de 10e met nulpunten uit 5 wedstrijden.De thuisploeg nam vanaf het begin het initiatief. Sven moest alles doen om zijn doel schoon te houden. Ballen gingen net naast of over of Sven stond nog op de goede plaats. Toch nam Ulysses in de 12e minuut bijna de leiding. Remy had al gezien dat de keeper van Keldonk vrij ver voor zijn doel stond te keepen. Hij probeerde dat een keer met een afstand schot van veertig meter en zijn inzet kon de keeper van Keldonk net met zijn vingertoppen aan en via de lat ging deze bal corner. Ook kwam Bernd enkele malen goed door op rechts maar zijn voorzetten kwamen niet aan. In de 18e minuut viel de 1-0. Uit een scrimmage voor het doel scoorde Robin Knapp van dichtbij de eerste goal.

Keldonk bleef doorgaan en na een half uur lag de 2-0 in het doel bij Ulysses. Meteen na rust kregen Aaron en Niek de beste kans van de wedstrijd maar hun inzet werd prima uit de hoek geslagen door de doelman van Keldonk. En zulke kansen moet je benutten want in de 5e klasse krijg je minder kansen voorin dan in de 6e klasse. Ook een reden kan zijn de leeftijd van de zeer jonge ploeg en ervaring van enkele oudere spelers ontbreekt op dit moment bij Ulysses.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend en goed combinerend Keldonk bleef voetballen op de helft van Ulysses. Doelpunten konden niet uitblijven en Ulysses moest het hebben van de counter. Keldonk liep uit naar 5-0. Ulysses stelde daar nog tegen over een kopbal van Aaron die uit de kruising werd gebokst door de keeper van Keldonk. Jammer dat Niek nog tegen een onnodige gele kaart opliep vanwege commentaar op de leiding. Als een scheidsrechter heeft gefloten kan hij dat niet meer terug draaien. Zo’n gele kaart kan later in het seizoen nog wel eens fataal kunnen zijn als jet tegen je echte concurrenten moet spelen. Want de drie zwakste ploegen in deze 5e klasse zijn toch wel bekend en zijn de ploegen uit de Maaskant. Die zullen het onderling moeten uit vechten wie volgend seizoen een klasse lager gaat spelen. Daarom is zondag de derby uit tegen SBV die ook nog nulpunten heeft net zoals MKB en Ulysses ontzettend belangrijk dat je tegen die ploegen compleet de strijd aan gaat. Strijd-inzet en voorbereiding zal dan een heel belangrijk middel zijn om de hardwerkende ploeg uit Haren te bestrijden.