Ulysses vindt de vorm weer terug (1-0)

Op een zonnig sportpark met veel publiek moest Ulysses winnen om wat afstand te nemen van concurrent Maask. Boys. Voor rust kreeg Ulysses verschillende goede kansen maar de bal wilde er nog niet in. Maar na de rust was Aaron tien seconden in het veld en zijn eerste balcontact was raak. Met een keiharde kopbal maakte hij de 1-0. Tot de laatste minuut bleef het spannend en had Ulysses het geluk dat de bal via de paal eruit kaatste want Sven was verslagen. Een keeper moet wel eens geluk hebben en dat was met deze bal.  Na deze overwinning zes punten voorsprong op de concurrenten op de standenlijst.

De ploeg van Henk Bosch ging vanaf het eerste fluitsignaal ten aanval. Er werd goed gecombineerd en het middenveld met Remy en Dennis die allebei een sterke wedstrijd speelde werden de voorwaartsen goed bereikt. In de 12e minuut een mooie voorzet van Wesley op het hoofd bij Tom. Hij kopte deze voorzet goed naar de grond onder bij de paal maar de keeper werkte zijn kopbal toch nog corner. Enkele minuten later weer een voorzet van Wesley maar nu laag voor het doel bij MKB. Niek hoefde maar binnen te tikken maar zijn schot was te zacht en kon nog voor de doellijn weg gewerkt worden. In de 20e minuut soleerde Remy door de verdediging maar werd neergelegd op de zestien. Deze vrije trap leverde niks op. In de 23e minuut een steekpass van Remy op Tom die alleen richting doelman ging. Maar zijn lobje was te laag en werd een prooi voor de keeper van MKB. Na een half uur werd een corner van Ulysses door de doelman van MKB op zijn eigen lat gebokst en kaatste terug in het veld maar kon niet omgezet worden in een doelpunt. Nog voor rust een scherpe voorzet van Tom op Niek, maar die was net wat te scherp voor het doel. MKB zette er weinig tegen over. Enkele afstand schoten en twee corners was het enige. Sven kwam voor rust niet in gevaar. Het was een fijne lekkere derby en de scheidsrechter floot een goede wedstrijd. Aan allebei de kanten werd een gele kaart uitgedeeld maar dat was volkomen terecht.

Meteen na rust kreeg MKB de beste kans van de wedstrijd. Het was Bart Wetzer die vrij vanaf de vijf meterlijn de hoek kon uitkiezen. Hij raakte de bal volkomen verkeerd en zijn schot ging nog ver naast. In de 55e minuut zag Dennis dat de keeper van MKB te ver voor zijn goal stond en probeerde het met een boogbal. Zijn schot ging rakelings over. In de 76e minuut viel de beslissing. Trainer Henk Bosch had spits Aaron in het veld gestuurd. En die moest meteen met en sprint op rechts naar voren want Wesley gooide de bal prima voor het doel van MKB en het was Aaron die uit deze voorzet steenhard inkopte 1-0.  Hierna moest MKB komen. Het werkte veel met lange ballen en dat kan toch wel gevaarlijk zijn. Maar de achterhoede met aan het hoofd uitblinker John van Oorsouw werkte alles achterin weg. Vijf minuten voor tijd nog het spannenste moment voor het doel bij Sven. De vele supporters hielden hun adem in want er werd weer gedacht aan de wedstrijd tegen SCMH in de 98e minuut.

Vanwege praten kende de scheidsrechter een vrije trap toe op het middenveld. Deze werd hoog in het doelgebied gegooid en het was eerst Donkers die in de scrimmage inschoot maar nog weg gewerkt kon worden, maar in de rebound kopte Thissen de bal op de paal bij Sven die gelukkig aan de verkeerde kant weer weg kaatste.

Een dik verdiende overwinning met goed voetbal en een goed eindresultaat. Ulysses neemt door deze overwinning zes punten afstand van hun directe concurrenten. Maar met zulk spel als tegen MKB hoeft Ulysses niet bang te zijn van andere tegenstanders en kunnen er nog volop punten gepakt worden. De volgende tegenstander is uit Odiliapeel. Altijd een lastige tegenstander maar met een goede voorbereiding en de vorm van de laatste wedstrijden kunnen daar punten gepakt worden.