Ulysses 3 loopt tegen eerste nederlaag op. DAW 6 – Ulysses 3 (2-1)

Op zondag 30 oktober stond er een echte topper op het programma voor Ulysses 3. Er moest gespeeld worden in Schaijk tegen DAW 6. Een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2. DAW had drie punten meer maar had daar ook een wedstrijd meer voor nodig gehad.

Op een perfect veld in prachtige weersomstandigheden startte de wedstrijd om 12.00 uur. DAW kwam zeer fel uit de startblokken. Een beeld wat de hele wedstrijd aanwezig bleef.

Van achteruit combinerend werd steeds de aanval gezocht en stelde men de Ulysses verdediging zwaar op de proef. Deze bleek echter goed bestand tegen de DAW aanvallen. Het kostte veel energie, maar DAW wist de hele eerste helft geen noemenswaardige kansen te creëren. Na ongeveer 15 minuten kreeg Ulysses een eerste grote kans. Pierre Seelen zette Adrie van de Camp met een steekpass behoorlijk vrij voor de DAW goal. Helaas ging zijn inzet voorlangs.

10 minuten later was het echter wel raak. Pierre Seelen werd aangespeeld in de zestien. In de draai schoot Pierre op doel. De keeper van DAW ging over de bal heen en zo verdween de bal in het DAW doel. 0-1 Met deze stand werd ook de kleedkamer opgezocht voor de zeer nodige rust.

Na rust een zelfde spelbeeld. Een zeer fel DAW en een Ulysses wat zich regelmatig onder de druk van DAW wist uit te spelen en ook kansen kreeg om de voorsprong uit te bouwen. Na ongeveer 25 minuten kwam DAW op gelijke hoogte. De rechtsbuiten van DAW werd in de diepte aangespeeld en maakte vervolgens beheerst de 1-1.

Voor DAW was dit het sein om te proberen nog meer druk te zetten. Dit resulteerde 5 minuten voor tijd in de winnende treffer toen een speler van DAW door het hart van de Ulysses defensie op snelheid werd aangespeeld en vervolgens keeper Ferdie Witsiers kansloos liet. 2-1

Helaas was het te laat om nog wat recht te kunnen zetten en ook de krachten waren een heel eind op aan Ulysses zijde. Een gelijkspel was een betere weerspiegeling geweest van de wedstrijd.

Komende zondag wacht de derby tegen SBV in Megen.