Wedstrijdverslagen Dames 1 van 30 Oktober en 6 November

30 Oktober: OSS’20 da1 – Ulysses da1 0-2

Vandaag wedstrijd nummer 8 uit bij OSS’20, de nummer 3. En ook deze werd in winst omgezet ook al was het de minste wedstrijd tot nu toe. Nadat het de eerste minuten een overwicht voor ons was, was de eerste kans voor OSS maar deze ging naast. In de 13e minuut na een misser bij ons achterin, krijgt OSS een dot van een kans maar deze wordt door Sevil gepakt. Twee minuten later krijgen we een corner. Geertje neemt deze, iedereen mist maar Joyce die vanaf rechts komt inlopen niet en schiet dan keurig in, 0-1. Even later Joyce met een prima crosspass op Hanneke die dan wordt gehinderd en net naast schiet.
Hierna bleven we de betere ploeg zonder in ons spel te komen. Na 35 minuten krijgt OSS schuin voor het doel een vrije trap vanaf rechts. Deze gaat maar rakelings over. Weer even later een prima pass van Joyce op Geertje, die komt dan een teenlengte tekort voor de 0-2. Net voor rust Iris Br op Geertje, die naar links op Jacqueline die dan ineens op zoek gaat naar de verste hoek. Prima poging die dan net langs gaat. Rust 0-1.

Meteen na de rust is OSS’20 gevaarlijk. Voorzet van rechts die dan via een hand van OSS net naast gaat. Een minuut later Geertje op de wegsprintende Hanneke. Die speelt zich knap vrij maar de keepster red. Even later speelt Gwen zich op links vrij maar schiet dan te slap in in de korte hoek, de keepster pakt. Na 56 minuten speelt OSS’20 zich over rechts goed vrij gevolgd door een dito voorzet, en dan volgt een knappe redding van Sevil die ons behoed voor de gelijkmaker.

In minuut 63 een snelle inworp van Hanneke op Joyce op rechts, dan komt Rian vanaf de middenlijn al roepend inlopen en krijgt de bal van Joyce in de loop mee op ongeveer 25 meter van het doel, ze schiet dan prima in richting Gwen die dan op het laatste moment de bal door haan benen laat gaan en de keepster is verrast, 0-2.
In de 7-0e minuut een mooie 1-2 van Iris Br en Geertje. Iris wordt dan geblokt, gevolg corner die niets oplevert. In de 77e minut een kans voor OSS na een lange bal mar de spits schiet slecht in en Sevil pakt.

Vijf minuten voor tijd krijgt Iris Br na een vrije trap van Joyce een klein kansje maar wordt op het laatste moment geblokt. In de laatste minuut een corner van OSS. Jessie raakt de bal verkeerd en Lonneke redt dan op de doellijn. En zo was onze 8e overwinning een feit ondanks een mindere wedstrijd.

06 November: Ulyses da1 – Ravenstein da1 4-3

Wedstrijd nummer 9 leverde weer drie punten op al moet gezegd worden dat we vandaag de gelukkigste waren. In de beginfase ging het redelijk gelijk op met aan twee zijden wat kleine kansjes. Daarna waren toch de betere kansen voor ons. Eerst Simone op Jessie met voorzet, keepster pakt. Twee minuten later een prima voorzet van Geertje, dan heeft Jessie de bal voor het intikken toen ze voor Gwen uitkwam maar het werd een corner. Deze wordt door Iris Br genomen, dan kopt Lonneke in maar deze wordt van de doellijn gered. In de 22e minuut legt Gwen keurig terug op Lonneke die dan te ver achterover hangt en over schiet. Nauwelijks 3 minuten later speelt Lonneke zich vrij en schiet dan rakelings naast. Na een voorzet van Simone tikt Geertje net naast. Maar in de 34e minuut is er na een misser bij ons achterin een kans voor Ravenstein, nu redt Sevil.

In de 38e minuut is het eindelijk zover. Iris Br op Geertje die met een prima dieptebal op Gwen die dan vanaf de rechterkant keurig de bal in de verste hoek legt, 1-0. In de 40e minuut na een corner een kans voor Ravenstein net naast. Maar 1 minuut later scoort Ravenstein toch de 1-1 dus niet lang na ons doelpunt. En 1 minuut voor rust redt Sevil ons van de 1-2.

Na rust meteen een kans voor ons. Lonneke diep op Hanneke die alles prima doet maar de keepster red. Maar 2 minuten later staat het plots 1-2 na een counter. Maar 2 minuten later een snelle inworp op Nicole, die met een perfecte voorzet, daar komt Gwen voor haar tegenstandster en tikt de 2-2 binnen. Na een klein uur spelen een aanval van Ravenstein. Simone krijgt de bal verkeerd op haar voet maar Sevil red. n de 63e minuut Hanneke op Lonneke die een voorzet (schot) verzend en de bal valt precies in de kruising. Mooier kon niet, 3-2. Helaas voor korte duur. Na een fout wordt het 2 minuten later 3-3.

Het was een echte wedstrijd geworden. Na 70 minuten een vrije trap van Ravenstein op 30 meter. Deze wordt hard naast geschoten. Drie minuten later een prima actie. Geertje die vangt de bal keurig op met de borst en haalt uit de draai keurig uit, helaas net naast. Vijf minuten voor tijd een prima kans door de snelle spits maar Sevil is op haar hoede en pakt. Drie minuten voor tijd beslist Hanneke op een prachtige wijze de wedstrijd in ons voordeel. Ze passeert eerst door inzet een speelster en dan vanaf 25 meter lost ze een schot dat houdbaar leek maar via de handen van de keepster binnenvalt en ons de gelukkigste als winnaar maakte, 4-3.