VOW een maatje te groot voor Ulysses (1-5)

Vroeg in de wedstrijd bracht Remy zijn ploeg met een fantastische vrije trap op voorsprong. Het leek een mooie middag voor Ulysses te worden, maar het was de laatste keer dat de ploeg met zijn supporters kon juichen op het sportveld. Getreurd werd er daartegen volop, nadat VOW hierna nog vijf keer scoorde.

Ulysses wilde ook wel eens voor een verrassing zorgen net zoals concurrent MKB. Alleen bij Ulysses kwam de koploper op bezoek. Maar ja…. bij voetballen weet je het pas na 90 minuten spelen. Maar bij Ulysses was het doek gevallen in de 46e minuut na de 1-3 achterstand.

Ulysses begon goed aan de wedstrijd. Er werd mee gevoetbald door de ploeg van Henk Bosch en de eerste twintig minuten ging de wedstrijd gelijk op. In de 5e minuut schoot van de Linden van VOW bij Sven op de lat. Deze terug kaatsende bal werd nog net op tijd langs de paal gewerkt. Toen kwam de verrassing. Brutaal nam Ulysses een voorsprong. Scheidsrechter Bechay gaf Ulysses in de 12e minuut een vrije trap op de zestien. (Zou hij nog gedacht hebben die vorige vrije trap in de 98e minuut tegen Ollandia 1-2) Remy stond achter de bal en krulde hem over de muur onzichtbaar voor de keeper in het netje 1-0. Dat was een goede binnenkomer en het publiek ging er eens bij staan.

Een minuut later ging Thijs in de fout met een doeltrap van Sven. De bal ging niet de Maas in, wat ook wel eens moet maar zijn tegenstander ontfutselde Thijs de bal en schoot de 1-1 binnen. Dat was een zware klap voor Ulysses en aanhang. In de 25e minuut stuurde Remy Wesley op links vrij voor de keeper maar zijn schot werd gepareerd door de keeper en ging corner.
In de 33e minuut kreeg VOW een vrije trap vanaf 20 meter voor het doel. Topscoorder Ruud van Asseldonk pegelde deze vrije trap boven in de kruising bij Sven 1-2. Dat was tevens de ruststand.

De meeste supporters zaten nog aan de koffie toen de scheidsrechter de bal op de stip legde bij Ulysses. Vasthouden van John op een tegenstander op de rand van de zestien betekende strafschop. Ruud van Asseldonk schoot onhoudbaar binnen 1-3. Hierbij was de wedstrijd beslist. In de 49e minuut werd achterin de bal niet goed weggewerkt en het was van Zutphen die 1-4 binnen schoot. VOW kon lekker de wedstrijd uit spelen en kon zelfs de jeugdige spelers nog in laten vallen.

Toen in de 70e minuut van Asseldonk zijn directe tegenstanders uitkapte en verwoestend uithaalde lag de bal weer in de bovenhoek bij Ulysses 1-5. Iedereen verwachte nog een grotere nederlaag maar VOW vond het wel genoeg. In de 75e minuut kreeg Ulysses nog een indirecte vrije trap op de 5 meter lijn vanwege terug spelen. Remy knalde via de muur de bal over. Het enige kansje dat er nog kwam voor Ulysses was voor Cas. Jammer dat zijn volley maar net naast ging.

Volgende week op bezoek bij Ravenstein. Een derby, en waarom kan Ulysses niet een keer voor een stunt zorgen ? MKB is langszij gekomen en het zal toch wel knokken worden tussen MKB, SBV en Ulysses wie volgend seizoen naar de 6e klasse moet.