Ulysses stunt en verrast Ravenstein op een zeer mistig veld (0-1)

De Megense formatie behaalde tegen Ravenstein een knappe overwinning. Door de mist kon bijna niemand zien wat een beetje van afstand gebeurde maar Stefan van de Camp maakt een wereldgoal, en keeper Sven ranselde alles uit zijn doel.

De ploeg uit Ravenstein had 13 punten voorsprong op de standenlijst op Ulysses. Toch wilde het team van Henk Bosch een keer stunten. En dat was deze wedstrijd. Zonder Wesley en Niek begon Ulysses aan de wedstrijd. Op een heel klein veld werd er door de ploeg goed gecombineerd. Na een kwartier kwam de eerste gevaarlijke situatie voor het doel van Ulysses. Sven stond wat ver voor zijn doel en een boogbal verraste hem bijna. Hij kon nog net zijn vingers tegen de bal zetten zodat deze kans corner ging. Die corners van Ravenstein kwamen wel gevaarlijk indraaien, maar Sven stond vaak op de goede plek. In de 25e minuut was het Cas die Tom probeerde te bereiken. Hij kwam net een schoen lengte tekort om te scoren.

Ravenstein had wat meer balbezit maar kreeg door het goede werk van de achterhoede van Ulysses geen enkele scoringskans voor de rust. Een kwartier voor rust werd Sven door een gestrekt been flink geblesseerd. Een speler van Ravenstein ging hard door met een gestrekt been op de keeper van Ulysses en hij werd flink geraakt,en hij had wel enkele minuten nodig om bij te komen. De goed leidende scheidsrechter Smits uit Oss trok voor deze overtreding geel maar had ook rood kunnen trekken. Ook waren het Ton de Kleijn en Aaron van Bakel die goed invielen voor rust.

Meteen na rust was Ravenstein uit een corner 3x gevaarlijk. Maar het was de man van de wedstrijd Sven die met katachtige sprongen de bal 3x van de doellijn pareerde. Ulysses bleef van achteruit voetballen en in de 56e minuut kwam de ploeg van Henk Bosch op een 1-0 voorsprong. De defensie van Ravenstein speelde bal in de voeten van Stefan. Hij tikte de bal door de benen van zijn tegenstander en ging alleen af op de keeper. Met een voortreffelijke lob schoot hij Ulysses op 0-1. Jammer voor de ploeg was het dat Aaron in de 75e minuut moest vertrekken met rood. Door de scheidsrechter was vooraf een overtreding op Niek en Aaron niet gezien en liet doorspelen. Aaron nam revanche op de speler die die overtredingen maakte en dat zien de scheidsrechters altijd. Iedereen verwachte net zoals die overtreding bij Sven geel, maar Aaron kon met rood vertrekken. Toen kreeg Ulysses nog een zwaar kwartiertje.

Ravenstein gooide alles op de aanval, en meest met hoge ballen, maar het waren Ton, Jack, Bernd,John, Niek, Rob en natuurlijk Sven die achterin een zeer sterke wedstrijd speelde en geen kansen meer weg gaven.Het was Remy die met een verre boogbal de keeper van Ravenstein bijna verraste, maar zijn schot ging maar rakelings over. Dat hadden trouwens maar enkele supporters gezien omdat de mist steeds heftiger werd.
De scheidsrechter trok er nog enkele minuten blessure tijd bij maar er kwam geen verandering meer in de stand.

Ulysses gaat drie belangrijke punten bij schrijven op de standenlijst en gaat op zoek naar de midden motors op de standenlijst. De volgende tegenstander is op 4 december SCMH.