Ulysses krijgt te weinig en baalt van de pijnlijke nederlaag thuis tegen WHV (0-1)

Ulysses liep op de laatste speeldag voor de winterstop tegen een pijnlijke nederlaag. Het verloor van de middenmotor WHV op de ranglijst en mist hierdoor de aansluiting met de middengroep in de 5e klasse. Voor rust was WHV de betere ploeg maar na rust gooide Ulysses er veel inzet en vechtlust tegen aan maar de bal wilde er niet in.

De wedstrijd was 6 minuten bezig toen Nick van de Heyden van WHV een goede kans kreeg maar hij schoot net naast. Enkele minuten later een harde schuiver van dezelfde speler maar Sven stond op de goede plek. Na 10 minuten een kopbal die bij Ulysses net naast de paal belande. Niek kreeg in de 11e minuut de eerste kans voor Ulysses.  Vanaf de penalty stip moest hij uithalen maar zijn volley mislukte helemaal.

Na 25 minuten verschijnt Thijs Lunenburg vrij voor Sven. De Ulysses keeper greep koelbloedig in en pakte de bal klemvast en voorkwam een doelpunt. Er hing een doelpunt in de lucht. WHV was de betere ploeg. Na 28 minuten werd de bal niet goed uitverdedigd en viel de bal voor de voeten van Cor Lunenburg. Hij haalde verwoestend uit en de bal verdween onhoudbaar in de verste hoek 0-1. Na een half uur spelen kopte Dennis de bal over de verdedigers van WHV en verscheen Wesley alleen voor de doelman van WHV.  De  keeper bokste deze inzet van Wesley met zijn voeten uit het doel. Nog net voor rust ondernam Bernd een solo van achteruit. Hij werd neergelegd op de zestien. Cas trapt deze toegekende  vrije trap in de muur.

Ruststand 0-1. Na rust ging  Ulysses aanvallen. De wedstrijd is omgekeerd en WHV kan alleen maar counteren. Er kwamen kleine kansjes maar het geluk was niet aan de zijde van Ulysses vandaag. In de 78e minuut Remy achter de bal bij een vrije trap vanaf 20 meter. Hij krulde de bal mooi over de muur maar de bal ging maar centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Ulysses bleef drukken maar een echte vrije kans kreeg de ploeg niet.

Niek redde enkele minuten voor tijd nog zijn keeper. Sven was verslagen maar Niek haalde de bal van de doellijn. Vanwege het donkere weer maakte Jan de lampen nog aan hopend dat de scheidsrechter nog wat extra liet door spelen, maar de verdiende gelijkmaker zat er niet in.

Ulysses gaat de winterstop in die maar liefst duurt t/m 4 maart 2012. Trainer Henk Bosch zal dit seizoen alles in staat stellen om in de 5e klasse te blijven en daar hebben we ook vertrouwen in. De afstand op de ranglijst van de middengroep in punten is te overbruggen. Het winterprogramma moet Ulysses goed benutten en het ritme  en vorm in de groep te handhaven.