Nipte overwinning van SDDL op Ulysses (2-1)

Na een zeer lange winterstop speelde Ulysses de eerste wedstrijd na de winterstop uit tegen SDDL. Voor rust was Ulysses technisch beter dan SDDL maar tegenover stond de fysieke ploeg van trainer Andre Verhoeven van SDDL die op het einde van het seizoen SDDL gaat verlaten. Voor rust kopte Jeroen Zeegers de 1-0 voor SDDL binnen maar enkele minuten later joeg Remy met een steenharde volley de gelijkmaker in het doel. 1-1 Na rust was het toch weer Daan Klievink die de 2-1 binnen schoot voor SDDL. Ulysses was kort bij de gelijkmaker toen Remy een vrije trap in de benedenhoek schoot bij SDDL. De keeper kon zijn inzet niet vasthouden en Dennis kon de bal simpel intikken maar werd onderuit geschoffeld. De scheidsrechter onthield Ulysses een zuivere strafschop.

Ulysses ging vanaf het begin goed van start. Bernd kwam enkele malen goed door op rechts en zijn voorzetten waren gevaarlijk. In de 8e minuut kreeg Klievink van SDDL een mooie schietkans maar schoot naast. In de 16e minuut probeerde het Rob met een lobje maar die was net te zacht. In de 26e minuut kopte Jeroen Zeegers voor SDDL uit een voorzet de 1-0 binnen. Ulysses bleef goed combineren en bleef druk houden op het doel van SDDL. Ook schoffelde de Demense ploeg er flink tegen aan. De scheidsrechter was mild met zijn kaarten want Remy en Dennis hadden het zwaar te verduren.  Toch kwam in de 20e minuut de verdiende gelijkmaker. Uit een voorzet poeierde Remy de bal ineens uit de lucht keihard in het doel bij SDDL. 1-1. Allebei de ploegen kregen voor rust nog enkele mogelijkheden maar de spitsen hadden hun vizier niet op scherp staan.

Na rust ging SDDL meer drukken. Het nam het initiatief maar Ulysses bleef voetballen. Bernd kwam op rechts nog enkele malen goed door maar dat leverde niks op. SDDL was wat feller dan Ulysses en kregen enkele kansen die de voorwaartsen niet benutte. Aan de andere kant was het een kopbal van John die maar net naast ging en Dennis werd in een goede scoringskans neergelegd. In de 71e minuut kreeg Ulysses een vrije trap toegekend vanaf 20 meter voor het doel van SDDL. Remy krulde deze vrije trap langs de muur en iedereen dacht dat de keeper eronder door ging. Toch kon hij deze bal nog pareren. Maar Dennis was er als de kippen bij om in de rebound deze bal van dichtbij in te schieten. Maar voor hij kon schieten werd hij onderuit gehaald vijf meter voor de doellijn. Een echte zuivere penalty maar de scheidsrechter liet gewoon doorgaan. Enkele minuten later werd Remy uit de wedstrijd getikt en verloor Ulysses het middenveld. Hierna kwamen er nog kleine kansjes voor beiden ploegen maar er werd niet meer gescoord.

SDDL heeft goede zaken gedaan voor de periode stand en Ulysses zal in de komende wedstrijden toch punten moeten pakken om uit de gevarenzone te blijven.