Puntenverlies van Ulysses in uitwedstrijd bij Ollandia (2-0)

In een zwakke wedstrijd van allebei de ploegen ging de thuisploeg na negentig minuten spelen toch met drie punten de kleedkamer in. Ollandia staat op de 2e plaats van de ranglijst maar dat was niet te zien aan het voetbal wat ze speelde. Voor rust voetbalde Ulysses goed mee en kreeg zelfs betere kansen dan de thuisploeg. Het waren Tom Dennis en Remy die toch enkele kansjes kregen maar de veteranen keeper van Ollandia kon het doel leeg houden. Ollandia had wel een veldoverwicht maar kreeg voor rust geen enkele goede scoringskans. Iedereen dacht de rust in te gaan met een bril maar Ollandia sloeg toe in de 44e minuut. Uit een zuivere buitenspelpositie werd de bal voor het doel gebracht en het was Rob Erven die deze voorzet van dichtbij intikte 1-0.

Na rust werd het spel er niet beter op en in de 56e minuut was Tom dichtbij de gelijkmaker maar zijn schot werd geblokt. Of was deze bal hands ? Enkele minuten later werd Tom onterecht vrij voor de keeper terug gevlagd voor buitenspel. In de 65e minuut viel de beslissing. Uit een vrije trap die bij de 2e paal terecht kwam kopte de rechterspits de bal terug en kon Stefan Erven simpel intikken 2-0.

Na dit doelpunt kwamen Han, Edwin en Rob met nieuwe kracht in het veld maar het leverde geen doelpunten meer op. De concurrenten haalden de ze middag allebei een punt en klimmen weer wat korter naar Ulysses.

De volgende wedstrijd is thuis tegen Keldonk en de Megenaren zullen toch een keer punten moeten pakken.