2 maal winst Ulysses 3

Ulysses 3 – OSS’20 7       3-2

Twee generaties voetbaltalent op één veld

Onder de eerste stralen van de voorjaarszon trad het derde van Ulysses aan tegen het zevende van OSS’20. Na de winterstop zijn er inmiddels drie wedstrijden gespeeld. Daarvan werden er twee verloren en één gewonnen. Met een winstpartij vandaag kunnen we het evenwicht weer herstellen. Door wat personele problemen beschikten we over precies genoeg manschappen om de wedstrijd voltallig te beginnen. Gelukkig was er versterking onderweg, waarover zo meteen meer.

Het begin van de wedstrijd leek iets in het voordeel van de thuisploeg te verlopen. De meeste dreiging kwam van de mannen in het blauw en wit, maar doelpunten bleven uit. Ik geloof echter dat het met de rust 1-1 stond. Belangrijker was echter de tweede helft. Daarin kwamen Jasper junior (Rens Loeffen) en Theo junior (Robin Ouwens) binnen het veld. Met deze twee verse krachten ging Ulysses op jacht naar de overwinning. Na ongeveer tien minuten in de tweede helft, werd een aanval van OSS door Ferdy onschadelijk gemaakt. Hij bracht de bal snel in het spel op de op links vrijstaande Bart. Deze nam de bal enkele meters mee naar voren en speelde vervolgens op Theo junior. Hij speelt de bal weer terug op Bart die richting de linker hoekvlag is doorgelopen. Wat volgt is een fenomenale voorzet met links op de vrijstaande Pierre. Die toonde aan dat de doelnetten bij Ulysses van een degelijke kwaliteit zijn door de bal er snoeihard tegenaan te koppen. De netten hielden het, de keeper niet.

De drie tegen één kwam wederom tot stand met medewerking van Theo jr. Wederom was het Pierre die het karwei af mocht ronden. Helaas voor de mannen in blauw en wit wist OSS nog een keer tegen te scoren. Hierbij raakte Ferdy geblesseerd zodat het doel de laatste minuten door Johan ‘de paardenfluisteraar’ Vos moest worden verdedigd. Aangezien Johan in zijn gehele carrière bij Ulysses 3 nog nooit een tegendoelpunt als keeper had geïncasseerd, waren we in veilige handen. En dat bleek, want na negentig minuten was de stand nog steeds 3-2 in het voordeel van het derde.

Margriet 8 – Ulysses 3   2-8

Zonnige start voor Ulysses

Vorige week lieten de eerste zonnestralen van het jaar zich zien. Vandaag (25 maart) scheen de zon in volle glorie en dat is niet echt lekker als je last hebt van een flinke kater. Bij het team uit Oss had een avondje stappen zijn uitwerking niet gemist: naast elf katerige spelers in het veld, stonden er nog vier langs de lijn. Niet dat het iets uitmaakte waar ze stonden want bij zowel de reservespelers als bij de veldspelers zat er totaal geen beweging in. Binnen een kwartier mochten de gastheren al vijf maal de bal uit het net vissen.

Het eerste doelpunt werd twintig seconden na de aftrap geproduceerd door Pierre, die de bal met wat geluk voor zijn voeten kreeg en met een verwoestend schot de score opende. Enkele minuten later was het 0-2. Na een prachtige voorzet van Adri op de laatste man van Margriet, verschalkte deze zijn eigen keeper met een subtiel balletje in de linkerhoek. Vervolgens mocht René zijn doelpuntentotaal met twee uitbreiden naar… twee. Zoals gezegd lag binnen een kwartier ook nummer vijf achter de keeper van Margriet tegen het net. Uiteindelijk zou de ruststand uitkomen op 1-8, waarschijnlijk scheen de zon net iets te fel in de ogen van een Megense verdediger toen er een kerel in een geel shirt op John (de keeper van dienst voor Ulysses) afstormde. Het was het elfde doelpunt van Margriet in 15 wedstrijden. Na de rust zou daar nog nummer twaalf bijkomen. Vijf van die twaalf doelpunten hadden ze tegen ons gemaakt.

Hoe dan ook: er schijnt een tweede helft te zijn gevoetbald tussen de drinkpauzes en het terughalen van wedstrijdballen door, maar daar valt niet veel over te schrijven. Laten we er dit van zeggen: het weer was geweldig, de tegenstander deed zijn best om vooral maar op nul punten te blijven staan en de equipe uit Megen geloofde het na de acht tegen één voorsprong wel. De punten waren binnen en niemand had zich echt buitengewoon in moeten spannen. Op naar de volgende wedstrijd!