Ulysses doet goede zaken door van de buren SBV uit Haren te winnen met 2-0

Een belangrijke overwinning van Ulysses op SBV voor klasse behoud in de 5e klasse. Op SBV en Maask. Boys staat Ulysses vijf punten voor op de standenlijst. Alleen moet Maask. Boys a.s. donderdag 5 april nog een inhaalwedstrijd spelen uit bij Ollandia. Deze wedstrijd was afgelopen zondag afgelast vanwege het niet opkomen van de scheidsrechter. Het was geen echte derby maar na negentig minuten telt toch wie de meeste goals heeft gescoord, die krijgt de punten. Na het missen van een strafschop van Rob Arts was SBV verslagen. Gaat de penalty er in dan was het toch anders gelopen.
Grote uitblinker deze wedstrijd was de hardwerkende Bernd van de Camp die ook de beslissende voorzet gaf voor de 2-0.

In de begin fase werd de bal bij Ulysses maar wat rond getikt. SBV bleef achterover leunen en liet Ulysses maar voetballen. Er kwamen ook weinig kansen de eerste helft. In de 20e minuut werd Bernd voor de zestien onderuit gehaald toen hij van acteren een solo ondernam. De vrije trap vanaf twintig meter deponeerde Remy in de kruising maar keeper Roelofs van SBV sloeg deze bal op een spectaculaire manier over de lat.
Vijf minuten later was het Knipping die uit een vrije trap vanaf 35 meter de lat raakte bij Ulysses. Nog voor rust ging Niek goed door op de rechterkant en zijn voorzet belande bij Remy. Zijn schot werd geblokt. Dat waren de hoogte punten uit de eerste helft.
De 2e helft had Ulysses de wind in de rug. En dat speelde toch mee in de wedstrijd. Ulysses kwam goed uit de kleedkamer. De druk op het doel bij SBV werd groter. In de 55e minuut kreeg Cas een goede kop kans. Hij kopte uit een voorzet de bal in de handen van de keeper. In de 58e minuut ondernam Remy vanaf de middenlijn een solo. Omspeelde drie verdedigers op het middenveld en liep de zestien binnen. In de zestien passeerde hij ook nog de laatste man en schoot de bal beheerst in de benedenhoek. 1-0. Enkele minuten later schoot Rob maar net voorlangs bij het doel van SBV. In de 71e minuut plaatste Thijs de bal op het hoofd van Aaron maar hij kopte deze bal op de kruising bij SBV. In de 74e minuut kreeg Cas uit een voorzet de bal ongelukkig op zijn hand. De scheidsrechter van Kerkhof legde de bal op de stip. Het was Rob Arts die SBV naar 1-1 kon schieten. Maar hij faalde van elf meter en mikte de bal op de paal. Dat was ook de enigste kans van de gehele wedstrijd voor SBV.

In de 84e minuut besliste Niek de wedstrijd. Bernd ging weer eens aan de rechterkant goed door en uit zijn voorzet nam Niek de bal volop zijn wreef en zijn schot ging onhoudbaar in het doel bij SBV. Dat was de genade klap voor SBV en Ulysses kan drie belangrijke punten bij schrijven. Na de wedstrijd was er een gezellige verbroedering in de kantine bij Ulysses met een geweldig optreden van Thomas en Stef. De volgende wedstrijd is ook een hele belangrijke en moet Ulysses op bezoek bij Maask. Boys.