Ulysses behaalt een belangrijk punt op Odiliapeel (1-1)

Ulysses moest deze wedstrijd minimaal een punt behalen om het gaatje met SBV en MKB te behouden. Op SBV vier- en MKB zes punten voorsprong moet toch voldoende zijn om de nacompetitie in te gaan met nog twee wedstrijden te spelen. Als Ulysses de nacompetitie haalt dan speelt het een wedstrijd tegen een 5e klasser uit groep G.  Gassel en Toxandria staan samen op de 10e plaats in die klasse. Ulysses thuis tegen Odiliapeel was geen goede wedstrijd maar bleef wel tot de laatste minuut spannend. Allebei de ploegen verdeelden de punten.
Na drie minuten spelen nam Wesley een corner die uit het doelgebied werd gewerkt door de verdediging van de Peel. Opeens was daar Thijs die deze terug kaatsende bal volop zijn pantoffel nam maar zijn schot ging over. Enkele minuten later verscheen Aaron vanaf de middenlijn alleen voor de keeper van de Peel maar hij schoot de bal te ver voor zich uit waarop de keeper eerder bij de bal was. Hierna kreeg Aaron van dichtbij een schietkans maar schoot over. Ook claimde de spelers van Ulysses na een kwartier een strafschop vanwege hands maar scheidsrechter Zandstra liet door spelen. Na het Ulysses kwartiertje begon de Peel wakker te worden. Doelman Sven werd enkele malen flink op de proef gesteld maar hij kon zijn doel nog leeg houden. Ook de Peel claimde een strafschop na een half uur. Het was de gevaarlijke Adams die in het beruchte gebied werd neer gelegd.
Maar ook hierin zag de scheidsrechter geen penalty in. Een goede beslissing omdat hij ook Ulysses geen strafschop had gegeven voor die handsbal. Dat is de wedstrijd aan voelen als scheidsrechter.
Iedereen dacht met een bril te gaan rusten. Maar daar dacht Stan van de Berg anders over. Uit een onmogelijke hoek om te scoren probeerde hij het toch met een schot. Met veel geluk klutste de bal via een verdediger van Ulysses onhoudbaar in het doel bij Ulysses 0-1. Nog voor rust was het de sterke spelende Rob die de bal 2x bij Ulysses van de doellijn redde. De ruststand was 0-1.
Na rust begon de Peel een offensief. Met kunst en vliegwerk kon de verdediging en de keeper van Ulysses het doel nog schoon houden. Iedereen verwachte een grotere voorsprong voor de Peel maar daar dacht Cas anders over. Hij mocht op de rechterkant vanaf 20 meter een vrije trap nemen. Cas die zoveel techniek in huis heeft krulde de bal over de muur en liet de bal vallen in de korte beneden hoek. Een vrije trap uit het boekje. Hij bracht de stand op 1-1. Hierna werd het donker in Megen en de regen en hagel viel uit de lucht. Maar Ulysses knokte voor een punt. Het spel lag helemaal open en allebei de ploegen kregen nog kansjes.
Het was Tom die in de 86e minuut met een poeier de keeper van de Peel op de proef stelde. Maar de keeper bokste zijn schot met zijn vuisten over de lat. Een terechte punten verdeling in deze wedstrijd en volgende wedstrijd moet Ulysses uit naar de kampioen VOW.  SBV moet uit naar Odiliapeel en MKB naar Keldonk. De concurrenten moeten allebei spelen tegen ploegen die nog volop kansen hebben om de 3e periode titel binnen te halen. En misschien vieren ze in Zijtaart wel de gehele week feest door het behalen van het kampioenschap dit weekend zodat aankomende zondag de alcohol nog in de benen zit bij de spelers.