Competitie spannend tot laatste wedstrijd. VOW – Ulysses 4-1

Ulysses hoopte uit bij VOW een puntje mee te kunnen pikken en dan was nacompetitie zeker geweest. Maar nu blijft het spannend t/m de laatste competitie wedstrijd.

Zondag 29 april verloor Ulysses bij VOW. MKB verloor deze zondag en is gedegradeerd naar de 6e klasse. SBV behaalde knap een punt bij Odiliapeel die zelfs nog goede kansen hadden om de 3e periode te winnen. Voor zondag 6 mei wordt het toch nog spannend op de laatste competitie dag. Bij een gelijkspel is Ulysses zeker van nacompetitie. Bij verlies van Ulysses en winst van SBV op VOW staat SBV en Ulysses allebei gelijk.
De nacompetitie waarin Ulysses of SBV waarschijnlijk gaat spelen zijn Gassel, Toxandria of Heijen. (5e klasse G)

De ploeg van Henk Bosch wist dat ze de punten niet kregen in Zijtaart. De ploeg van VOW ging voluit en was natuurlijk veel beter dan Ulysses. Toch de start was goed voor Ulysses. Cas mocht al in de 4e minuut een vrije trap nemen op een mooie plek rondom de zestien. Jammer want hij schoot de bal over. In de 6e minuut ging Aaron alleen op de keeper van VOW af. Hij werd wat gehinderd door een verdediger van VOW maar teleurstellend was het dat de scheidsrechter floot voor een vrije trap voor Ulysses. Had hij gewoon voordeel gegeven dan was dat een veel betere kans dan een vrije trap vanaf 35 meter van het doel van VOW.
VOW nam toen het heft in handen. Uit een voorzet kopte Rik van de Linden uit een moeilijke hoek de 1-0 binnen. Hierna kreeg de thuisploeg nog vele goede scoringskansen maar Sven ranselde van alles uit zijn doel, en de spitsen miste de mooiste kansen. Zelfs voor een leeg doel konden ze de bal er niet in krijgen. In de 38e minuut kreeg Rob nog een klein kansje maar werd gestopt door een verdediger. Cas stuurde Tom nog weg naar de keeper van VOW maar zijn steekpass was net te hard. In de 43e minuut werd Aaron die alleen naar de keeper kon, onterecht terug gevlagd door de grensrechter. Iedereen dacht met 1-0 te gaan rusten maar VOW maakte in de 44e minuut 2-0 en in de 45e minuut 3-0 met een penalty. Sven stopte de penalty maar in de rebound kon de penalty nemer deze terug kaatsende bal toch nog over de doellijn werken.

In de 53e minuut plaatste Wesley de bal op maat voor op Aaron. Hij nam deze bal goed aan en scoorde met een bekeken schot de 3-1. Ulysses wilde meer maar kreeg geen echte kansen meer. In de 64e minuut besliste Rik van de Linden de wedstrijd. Uit een solo scoorde hij koelbloedig de 4-1 en was de wedstrijd beslist.
Zondag de laatste wedstrijd van de competitie thuis tegen Ravenstein. Trainer Henk Bosch hoopt op een punt zodat we de competitie kunnen afsluiten met een gezellige 3e helft waarbij de Bavaria Babes de kantine natuurlijk op de kop gaan zetten.