Ulysses in de laatste wedstrijd thuis tegen Ravenstein kansloos

De ploeg van Henk Bosch had formeel nog een punt nodig voor recht te maken op nacompetitie. Of SBV moest punten morsen dan ging Ulysses altijd de nacompetitie in omdat Ulysses drie punten meer had op de standenlijst dan SBV. Maar Ravensteinwilde revanche op de nederlaag die ze thuis hadden opgelopen tegen Ulysses. Vanaf het begin ging Ravenstein fanatiek van start en zette veel druk op Ulysses waar onze jongens geen vat op hadden. Met rust stond er al een voorsprong voor Ravenstein van 0-4. Gelukkig kwam het bericht van SBV dat het na 45 minuten in Haren 0-3 stond in het voordeel van VOW.

Sven kon zijn goal nog leeg houden tot de 8e minuut. Ravenstein had keeper Sven al enkele malen uit geprobeerd. Ook de paal en lat hadden al redding gebracht. Ronald van Druten scoorde uit een terug getrokken bal met de binnenkant schoen 0-1. In de 21e minuut lag de bal op de stip bij Ulysses vanwege vasthouden. Rik Staassen scoorde onhoudbaar 0-2. Na 25 minuten nam Ravenstein snel een vrije trap en de verdedigers van Ulysses stonden nog te slapen en Ruben Brouwer had de bal al in het net liggen 0-3. Na 41 minuten scoorde Rik Staassen met een afstand schot de 0-4. Op slag voor rust schoot Lars Kan voor een leeg doel bij Ulysses hoog over. Onze voorhoede creƫerde geen enkele kans voor de rust.

In de 46e minuut lag de bal in het net bij Ravenstein. Aaron scoorde beheerst. Jammer dat dit doelpunt bijna door niemand is gezien want de meeste supporters waren nog in de kantine. Na rust kwam Ulysses wat beter in het spel. Een mooie aanval tussen Bernd, Tom die Aaron voor het doel plaatste maar hij schoot over. Ravenstein nam wat gas terug en het was wederom Rik Staassen die de eindstand op 1-5 bracht. Een dik verdiende overwinning op Ulysses.

Zondag 13 mei speelt Ulysses in de nacompetitie tegen Gassel om klasse behoud. Deze wedstrijd wordt gespeeld om 14.30 uur op het sportpark van Ravenstein. De verliezer van deze wedstrijd krijgt nog een herkansing om zich te handhaven in de 5e klasse.