Ulysses verliest eerste wedstrijd in nacompetitie tegen Gassel (4-2 n.v.)

Ulysses verliest eerste wedstrijd in nacompetitie tegen Gassel met 4-2.

Zondag 13 mei speelde Ulysses voor klasse behoud een beslissingswedstrijd tegen Gassel op het neutraal veld van Ravenstein. Het bleef lang spannend maar in de verlenging gaf Ulysses twee doelpunten weg en verloor met 4-2. Ulysses krijgt zondag 20 mei nog een herkansing tegen Elsendorp. De verliezer van het duel degradeert naar de 6e klasse.

In de 3e minuut gooide Wesley de bal voor het doel van Gassel. Aaron ging de lucht maar raakte meer de keeper dan de bal. Na een blessure behandeling kon de keeper weer verder. In de 5e minuut poeierde Tom uit een moeilijke hoek de bal ineens op doel. Met veel geluk ranselde de keeper de bal uit zijn doel geholpen door zijn verdediger. Na tien minuten kreeg Gassel de eerste kans. Sjoerd Driessen kon van dichtbij inschieten maar Sven werkte zijn inzet tot corner. Ook keeper Sven raakte enkele minuten later geblesseerd maar kon na behandeling van Geert toch weer verder. In de 12e minuut trapte Sven de bal slecht uit maar het geluk was dat de aanvaller de bal over schoot. Sven keepte verder weer een sterke wedstrijd. Jammer voor Ulysses was dat Aaron door een flinke blessure moest uitvallen en ook nog tegen een gele kaart opliep.

In de 34e minuut viel de 1-0. Gassel werkte veel met hoge ballen en uit zulke hoge bal voor het doel bokste Sven met zijn vuisten de bal weg. Maar de bal kwam terecht bij Paul Cornelissen die met een volley mooi binnen schoot. In de 36e minuut legt de Aaron de bal klaar voor Cas maar zijn schot was te slap. In de 42e minuut komt Ulysses op gelijke hoogte. Bernd gaat op de solo toer en wordt neer gelegd door de keeper in het beruchte gebied. Strafschop beslist de scheidsrechter. Thijs schoot beheerst de 1-1 binnen. Gassel bleef toch de gevaarlijkste ploeg maar Sven hield Ulysses op de been.

In de 71e minuut plaatste Cas een corner op het hoofd bij Niek die onhoudbaar voor de keeper de 2-1 inkopte. Ook Wesley moest uitvallen en Remy kwam in de ploeg. In de 74e minuut kopte Gassel de bal op de kruising bij Ulysses. De gelijkmaker hing in de lucht. In de 79e minuut een dekkingsfout achterin en Rob ten Haaf kon van dichtbij binnen punteren. 2-2. Dat was de eindstand na 90 minuten. Er moest 2x 15 minuten verlengd worden. In de 92er minuut weer achterin een verdedigingsfout en Paul Cornelissen stond helemaal vrij voor het doel en kon zijn hoek uit kiezen. 3-2. Na 97 minuten lag de 4-2 in het net bij Ulysses. Uit een corner schoot Bas van Raay met een volley de 4-2 binnen.

In het laatste kwartier kreeg Ulysses nog vier goede kansen maar de bal wilde er niet in. Een kogel van Remy ranselde de keeper uit zijn doel. De rebound van Bernd werkte de keeper corner. Thijs poeierde een afstand schot op de lat bij Gassel. Rob ondernam een solo en de keeper was al uit zijn doel en gepasseerd maar zijn schot ging naast.

Een tegenvallend resultaat want Ulysses 1 wilde aansluiten bij het kampioensfeest van onze dames als er gewonnen werd van Gassel maar dat was helaas niet gelukt. Ulysses krijgt zondag 20 mei nog een herkansing tegen Elsendorp. Het sportpark waar de wedstrijd gespeeld word is op dit moment nog niet bekend.