Goudhaantje Niek Beck schiet Ulysses naar een 1-0 overwinning in nacompetitie op Elsendorp (0-1)

Een wedstrijd die tot de laatste minuut spannend bleef op het mooie sportpark van Juliana Mill. Ulysses had het de eerste twintig minuten moeilijk tegen Elsendorp die vaak met hoge en lange ballen werkte voor het doel van Ulysses. In de 18e minuut was keeper Sven die een steenharde volley van Rik Huberts met een katachtige sprong uit zijn doel ranselde. Na twintig minuten kwam Ulysses wat beter in de wedstrijd en ging wat meer naar voren voetballen. Het was in de 59e minuut toen Niek koud een minuut in het veld stond en een voorzet van Bernd in het netje deponeerde bij Elsendorp. Het bleek na negentig minuten de beslissende goal te zijn voor klasse behoud en volgend seizoen voor Ulysses weer in de 5e klasse.

Op zondag 20 mei 2012 moesten Ulysses en Elsendorp in een rechtstreeks duel uitmaken wie volgend seizoen in de 6e klasse gaat spelen. De beslissingswedstrijd werd op een neutraal speelveld gespeeld en beiden besturen gaven de voorkeur aan het mooie sportpark van Juliana Mill. Ulysses gesteund door de vaste supporters speelde deze dag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Er moest gewonnen worden anders degradeerde de ploeg naar de 6e klasse. Assistent trainer Hans van de Camp had Henk Bosch een goede indruk gegeven van Elsendorp. Hij was de vorige wedstrijd van Elsendorp gaan bekijken en zijn gegevens klopte wel met de ploeg die in Mill speelde. Lange en hoge ballen voor het doel, twee behendige snelle jongens en een ploeg die er flink tegen aan knalde. Ook moest trainer Henk Bosch wat gaan improviseren want deze wedstrijd was er John en Rob niet bij. Maar de vervangers Edwin en Ton speelde een voortreffelijke wedstrijd.

De eerste twintig minuten druk op het doel bij Ulysses want Elsendorp gooide alles voor de pot. Maar Jack en Thijs achterin bleven koel spelen en gaven weinig echte scoringskansen weg. De eerste twintig minuten was het Tom die een kopbal afleverde en een schot van Dennis dat naast ging. In de 18e minuut kreeg Elsendorp de enigste kans voor de rust. De bal kwam toevallig voor de voeten van de spits Huberts terecht die vanaf zeven meter met een keiharde volley uithaalde. Iedereen verwachte de eerste goal voor Elsendorp maar Sven bokste zijn inzet katachtig uit de hoek. Uit lange ballen voor doel kopte de spitsen twee keer ongevaarlijk in maar dat leverde niks op. Na een half uur ging Remy en Dennis steeds beter draaien op het middenveld en kwamen er toch kleine kansjes voor Ulysses. Bernd, Dennis en Remy kregen kansjes maar hun vizier stond nog niet op scherp. De zon ging steeds meer schijnen op het sportpark en Ulysses wilde graag de rust in met 0-0. En dat lukte ook.

Na rust had Ulysses wat voordeel van de wind die toch in de lengte over het veld stond. Remy speelde zijn tegenstanders vaak uit door zijn techniek op het middenveld en stelde de spitsen toch in kansrijke posities. In de 58e minuut kwam Niek in het veld voor de geblesseerde Aaron. Een minuut later ondernam Bernd aan de rechterkant een solo en plaatste de bal op de net ingevallen Niek. Uit de voorzet van Bernd dacht Niek niet na en schoot met binnenkant voet bekeken in de korte hoek in het net. 1-0 voorsprong voor Ulysses. Er kwamen meer kansen en Elsendorp was rijp voor de slachtbank. Tom en Wesley kregen kleine kansjes. In de 67e minuut was het eerst Thijs die op het doel poeierde maar zijn schot werd geblokt en in de rebound Cas die de keeper net kon pakken. In de 68e minuut ging een kopbal van Chiel Deurzen maar rakelings over de kruising bij Ulysses. In de 78e minuut kreeg Bryen Bouw de beste kans op de gelijkmaker. Schuin alleen en vrij voor Sven schoot hij over.

In de 86e minuut ging Wesley alleen op de keeper van Elsendorp af. Net voor de zestien werd hij neergelegd. Remy schoot deze toegekende vrije trap boven in de rechterkruising maar toch kon de keeper van Elsendorp zijn schot uit de hoek slaan tot corner. De laatste minuten bleef het spannend. Ook nog toen Sven met de bal in de hand door zijn keepers gebied ging wandelen. De goed fluitende scheidsrechter Pennings gaf de keeper Sven een indirecte vrije trap tegen vanwege de bal te lang vasthouden. Alle spelers in muur van Ulysses en de bal ging via de muur corner. De corner werd weg gekopt en het laatste fluitsignaal klonk op het veld. Vreugde bij iedereen. het was geen goede wedstrijd maar daar stond teveel spanning op. Alleen de winst dat telde. Trainer Henk Bosch heeft het toch maar geflikt om de jeugdige Ulysses ploeg in de 5e klaase te houden.

Volgend seizoen weer tegen Ravenstein, hopelijk SDDL, FC Uden en NLC ’03. Moet toch weer een spannend seizoen worden. Maar nu gaan we eerst vakantie houden en starten we weer in augustus.