Debutant en invaller Wout Pulles schiet Ulysses naar een overwinning in de slotfase (1-2)

Ulysses heeft de eerste drie punten binnen in het seizoen tegen een sterk spelend WEC uit Wijbosch. WEC dat de gehele wedstrijd een veldoverwicht had moest zwichten in de 81e minuut door een doelpunt van debutant invaller Wout Pulles. Wout die de 2e helft inviel was op snelheid niet in te halen door zijn verdedigers. Uitblinker van het veld Remy van de Camp scoorde al na zes minuten de 0-1 en gaf een listig pasje op Wout die alleen voor de keeper beheerst het winnende doelpunt scoorde.
Nog nooit won de Megense ploeg in Wijbosch. WEC begon goed en speelde de bal goed rond, maar Ulysses was gevaarlijk met de counter. Een tactiek van Henk Bosch die prima slaagde. Want al naar vier minuten ging Bernd aan de rechterkant door en had niet gezien dat twee spelers op links vrij stonden. Hij schoot op goal want de keeper stond ver voor zijn doel maar zijn schot belande in de handen van de keeper. Na zes minuten ging Remy op de solo toer maar werd neergelegd twintig meter voor het doel. De vrije trap poeierde Remy boven in de kruising 0-1. WEC ging gewoon weer door met voetballen dat veel op het middenveld verliep. Toch kregen ze enkele kansjes en de gelijkmaker zat er aan te komen. Toch kreeg Tom nog een mooie kans maar schoot in het zijnet. In de 21e minuut maakte Wesley een overtreding in de cornerhoek op zijn tegenstander.
Uit de toegekende vrije trap scoorde Roy van Bakel steenhard met zijn hoofd de 1-1. Ulysses kreeg een moeilijk kwartiertje. Maar de verdediging speelde een zeer sterke partij. Maar het was Aron die in de 26e minuut op links goed doorbrak en een prima voorzet afleverde op Tom. Hij nam de bal ineens op zijn pantoffel maar had pech dat zijn volley precies op het lichaam van de keeper kwam. Op slag van rust had Ulysses een mazzeltje. De snelle rechterspits liep door de verdediging maar trok de bal achter zijn aanvallers terug. Ruststand 1-1.
In de 47e minuut stuurde Remy Tom weg op de rechterkant. Hij verscheen alleen voor de keeper maar die blokte zijn inzet. WEC bleef zijn eigen partijtje voetballen. Maar kregen weinig kansen en Sven keepte weer een foutloze wedstrijd. In de 62e minuut kreeg WEC de nekslag. Speler Sander van de Berk maakte een grove overtreding op Bernd en moest met 2x geel van het veld. Ulysses rook kansen en trainer Henk Bosch gooide al zijn wisselspelers in het veld. Wout, Cas en Titus vielen sterk in. Ulysses greep het middenveld en trok ten aanval. In de 79e minuut was het Wout die de bal in het doel bij WEC had liggen maar dit doelpunt werd onterecht afgekeurd egens buitenspel. Enkele minuten later was het Cas die met een prachtige volley keihard uithaalde maar zijn schot kwam precies op de keeper terecht.

In de 81e minuut een listig pasje van Remy op Wout op de middenlijn. Wout liet al zijn verdedigers zijn hakken zien en ging vanaf de middenlijn alleen richting keeper. Hij scoorde beheerst de 1-2. Enkele minuten later werd Remy neer gemaaid in het beruchte gebied en iedereen wachtte op het fluitje voor een penalty. Maar de scheidsrechter liet doorspelen. Er kwam nog wat blessure tijd bij maar de sterk spelende achterhoede gaf geen kansen meer weg. Een knappe overwinning de eerste competitie wedstrijd uit tegen WEC dat altijd lastig is. Volgende week wacht FC de Rakt thuis dat ook een verrassende overwinning boekte op NLC ‘03.