Ulysses verliest bij Ollandia en een dubieuze rode kaart voor Remy (3-0)

Ollandia had voor rust een groot veldoverwicht maar maakte het karwei niet af. Het was keeper Sven die voor Ulysses een grote nederlaag voorkwam. Tien minuten voor tijd moest Remy van het veld toen hij eerst onderuit werd geschoffeld en zich daarna los trapte. De dader bleef ongestraft en vele scheidsrechters beoordelen de tweede overtreding, en dat was ook in Olland.

Trainer Henk Bosch wist dat hij het moeilijk zou gaan krijgen bij Ollandia. De gebroeders van Erven zijn voor iedere tegenstanders gevaarlijke spitsen, en dat waren ze ook tegen Ulysses. Alleen verzuimde ze de vele kansen te benutten. Ollandia trok vanaf de aftrap de aanval in. Het kreeg kansjes maar Sven hield zijn doel nog leeg. In de 8e minuut een klein kansje voor Remy maar een terug komende verdediger ontfutselde toch nog de bal rondom de zestien. In de 18e minuut was Sven kansloos bij een snoeihard schot van Robert van Erven 1-0. Enkele minuten later lag gelukkig de 2-0 in het doel bij Ulysses. Uit een voorzet was het Stefhan van Erven die de bal van richting veranderde en in het net deponeerde. 2-0. Na een half uur kreeg Ulysses de eerste kans. Een vrije trap vanaf twintig meter recht voor het doel bij Ollandia. Remy krulde de bal langs de muur in de hoek maar de keeper kon er nog net bij met zijn vinger toppen van zijn hand en tikte de bal corner. Nog voor rust ranselde Sven van allerlei schoten, kopballen uit zijn doel. In de 42e minuut kon Tom alleen naar de keeper van Ollandia maar de grensrechter vlagde hem onterecht terug vanwege buitenspel. Ruststand 2-0.

Na rust een ander Ulysses. De Megense ploeg ging het spel bepalen maar kreeg geen echte scoringskansen. Rob van Oudheusden ging op de linkerkant goed door en trok de bal terug op Tom die de bal uit de lucht op zijn pantoffel nam maar de keeper pakte zijn inzet. Wout omspeelde een aantal verdedigers en werd gevaarlijk maar toen floot de scheidsrechter in ons nadeel om hem geen voordeel te geven maar een vrije trap. Toen stonden al die verdedigers weer op hun stekkie. In de 61e minuut brak Robert van Erven aan de zijlijn door en ging naar de achterlijn en trok de bal terug. De inkomende spits haalde steenhard uit maar Sven pakte deze bal klemvast. In de 81e minuut omspeelde Remy enkele tegenstanders op het middenveld en werd neer gelegd. Op de grond trapte Remy de tegenstander van zich af. Jammer dat de scheidsrechter niet eerst floot voor deze overtreding maar zag wel wat Remy deed. Een rode kaart was zeer zwaar bestraft en Ulysses moest met tien spelers verder. In de 88e minuut was het Rob van de Heyden die met een afstand schot Sven kansloos liet en de eindstand op 3-0 bracht.

Een verdiende overwinning van Ollandia op Ulysses dat deze wedstrijd te weinig kansen creƫerde. Ook de rode kaart van Remy was dubieus. Volgende wedstrijd speelt Ulysses thuis tegen WHV.