Wedstrijdverslagen VR1

2 Sep: Ulyssesvr1 – EVVCvr1 3 – 2

Na vorige week een prima oefenwedstrijdje tegen Margriet, stond nu de eerste competitiewedstrijd op het programma. Thuis tegen EVVC uit Vinkel. We begonnen te slap en EVVC had in de 1e minuut een prima kans maar deze ging naast. 2 minuten later redde Sevil ons na weer een kans voor EVVC ten koste van een corner. Maar na de eerste de beste voor ons was het meteen raak. Janneke van Drunen speelde Joyce welke een  prima voorzet afleverde en daar was Geertje om de 1-0 binnen te tikken. Na een klein kwartier, een corner door Geertje, Joyce uit de draai maar de keepster redde knap. In minuut 22 moest Sevil na een prima aanval van EVVC redding brengen. Maar 6 minuten later is ze kansloos na een mooie steekpass, 1-1 dus. Even later was er een klein kansje voor Geertje maar de bal werd geblokt. In de 39e minuut bereikte een steekpass van Joyce Geertje die ook weer passte in plaats van een schot. 1 minuut later schoot Joyce wederom uit de draai, de keepster redde ten koste van een corner. Net voor rust een prima pass van Iris op Geertje, deze zocht de lange hoek maar ze zag de bal rakelings naast gaan. 10 minuten na de rust nam Geertje een corner, welke Iris net naast kopte. 5 minuten later legde Iris goed terug op Joyce die een mooie kans had maar ze raakte de bal niet goed, helaas. Even hierna was Fleur alert na een lange pass naar voren van EVVC en ze loste het goed op. Meteen hierna zag Joyce Hanneke de diepte in sprinten en ze gaf de bal op maat mee, Hanneke rondde dit keurig en koel af, 2-1. En 2 minuten later hadden we pech, een vrije trap van Joyce spatte op de lat uiteen. Even later kreeg EVVC een corner en deze werd binnen gekopt, 2-2. Toch bleven we ook hierna voor de winst gaan. 76e minuut, voorzet van Janneke van Drunen, Hanneke tikte de bal goed in maar de keepster redde. Weer even later een prima aanval door het midden, Anne op Joyce, die op Geertje maar weer redde de keepster. 5 minuten voor tijd een mooie aanval van EVVC, ook deze werd weer een prooi voor onze achterhoede en wij gingen meteen weer in de aanval. Joyce op Geertje, die vrij voor het doel stond maar jammer dat de voorzet te hard was. 3 minuten voor tijd, een corner van Lonneke, de bal stuitte op en daar stond Cindy die de bal via haar knie in het doel zag verdwijnen en ons wel de drie punten opleverde en dus een prima begin van de competitie. Met deze inzet meiden, kan ik alleen maar dik tevreden zijn.

9 Sep: Prinses Irenevr2 – Ulyssesvr1 3 – 3

De prima overwinning van vorige week, 3-2 tegen EVVC smaakte naar meer. En met trots schrijf ik dan ook dit verslag. Al in minuut 1 was Joyce er alleen door maar werd net op het laatste moment van scoren af gehouden. Maar in de 3e minuut moest Sevil twee geweldige reddingen verrichtten om Prinses Irene van scoren af te houden. Even later kreeg Prinses Irene weer een kans, deze ging naast. Maar 1 minuut later was Sevil kansloos, in eerste instantie redde ze nog maar in de rebound was het raak, 1-0 voor Prinses Irene. In de 12e minuut was Iris dicht bij de gelijkmaker, eerst redde de keepster van Prinses Irene op een lange bal, hierna kwam Iris met een boogbal over de keepster vanaf ongeveer 30 meter, net naast. Weer even later, volgende kans voor Prinses Irene welke ook nu weer via Sevil net naast ging. 22e minuut, een corner, Geertje, dan Rian welke werd geblokt, dan Iris maar deze werd ook geblokt. Meteen hierna redde de keepster van Prinses Irene op een pegel van Joyce. Na een klein half uur, Simone op Geertje, Geertje haalde uit maar rakelings over. 4 minuten later, Joyce op Iris welke op doel schoot, Geertje dook net voor de keepster op en met een boogje ging de bal net over. Weer 1 minuut later, een prima aanval, Nicole speelde Geertje aan en zij kon de hoek uitzoeken maar ze tikte naast. Dan komt de rekening, wij hadden de kansen maar Prinses Irene maakte de 2-0 door de benen van Sevil. Net voor rust was er nog een misverstand tussen Cindy en Maartje, Maartje kopte terug maar Sevil moest ons weer redden. Na rust was er het eerste kansje voor Prinses Irene, een aanval over rechts maar de bal ging net naast. In de 50e minuut, Noortje op Joyce, die uit de draai maar net over. In de 53e minuut leek de beslissing te zijn gevallen, balverlies op het middenveld werd afgestraft, 3-0. En 1 minuut later miste Prinses Irene voor open doel. Dat was het sein voor ons om alles of niets te spelen. 57e minuut, een diepte pass van Joyce na goed te hebben gestoord, toen op Geertje die schoot dan naast, helaas. Maar de toon was gezet. In de 61e minuut was het wel raak, een prima aanval, Joyce op Geertje, zij kapte haar tegenstander uit en gaf een voorzet. Daar was Hanneke, het schot werd geblokt maar in tweede instantie was het wel raak, 3-1. 69e minuut, uit een corner van Lonneke kopte Iris de bal net naast. 2 minuten later, een steekpass van Joyce op Geertje maar ze kwam een teenlengte tekort. Nu was het wachtten op de 84e minuut, een schitterende actie op de achterlijn, Iris zette met een simpele beweging twee tegenstanders te kijk en krulde de bal vanaf de achterlijn in de verre hoek, 3-2. 2 minuten later was het druk in het 16 metergebied, Hanneke gaf voor maar iedereen zit ernaast. 88e minuut, Simone passte op Maartje die direct schoot maar helaas net naast. Dan de 90e minuut, Joyce speelde twee tegenstanders uit en kwam in de 16 en werd vervolgens neergelegd, penalty. Deze werd door Joyce zeer koel binnengeschoten, 3-3. Meiden jullie kregen wat jullie verdienden, de geweldige inzet en mentaliteit werden beloond. Als je erin blijft geloven kan het goed komen zie je wel. Jan-Thijs en ik waren trots op jullie!

Verslagen door Joop Heinen