Ulysses wint overtuigend bij Irene met 1-4

De ploeg van Henk Bosch had deze wedstrijd met grote cijfers kunnen winnen als de spitsen al hun kansen hadden afgemaakt. Wout knalde er vier in bij Irene maar had zijn doelsaldo hoger kunnen opvoeren als hij al zijn kansen benut had. Maar ja…. elke kans is geen doelpunt. Debutant keeper Max van Eldijk keepte een foutloze wedstrijd en het was jammer dat hij een minuut voor het einde een doelpunt moest toestaan.

Ulysses begon gemotiveerd aan de wedstrijd. Al in de 11e minuut verscheen Wout alleen voor de keeper bij Irene maar de keeper sloeg met zijn toppen van zijn vingers de bal nog weg voordat Wout binnen kon schieten. Enkele minuten later neemt hij revanche. Op dezelfde manier verschijnt hij weer alleen voor de keeper en omspeelt deze ver voor zijn doel en kon de bal in het leeg doel lopen. 0-1. Na een kwartier kopt Aaron uit een vrije trap van Cas maar net naast. In de 18e minuut verschijnt Wout weer alleen voor de keeper maar zijn lobje was te laag. Ulysses bleef doorgaan met aanvallen. In de 22e minuut weer een kans voor Wout. Hij had kunnen schieten maar twijfelde en de keeper ontfutseld de bal van zijn schoenen. Vlak hierna kreeg Thijs de kans voor een doelpunt maar werd onterecht terug gefloten voor buitenspel. Irene kon er weinig tegenover zetten. Enkele schoten van afstand daar had het Max niet moeilijk mee.

Na een half uur verschijnt Aaron alleen voor de keeper maar het levert weer geen doelpunt op. In de 33e minuut kreeg Max het eerste goede schot op doel. Met een hand bokste Max deze poeier over de lat. In de 36e minuut viel dan toch eigenlijk de 0-2. Uit een solo van Wout knalde hij met een droge knal de verlossende 0-2 binnen. Nog net voor rust zat er een grotere voorsprong in maar de keeper pareerde de inzet van Wout. Ook gaf Wout Cas de kans om een doelpunt in te tikken maar Cas rekende niet meer op de bal die simpel ingetikt had kunnen worden. De ruststand was 0-2 maar die had met al die kansen veel groter moeten zijn.

Na rust kroop Irene wat uit de verdediging maar Ulysses kreeg de kansen. Wout legt terug op Dennis die via een been van Irene naast schiet. In de 55e minuut ontfutseld Wout op de middenlijn de bal bij de laatste man en stormt alleen op de keeper van Irene af. Hij omspeelt de keeper op zijn eigen manier en tikt dan eindelijk de 0-3 binnen. Irene was verslagen want het kreeg in deze wedstrijd maar een kans. in de 58e minuut kon een aanvaller van Irene vrij inschieten maar schoot de bal naast. In de 72e minuut was het Max die een vrije trap uit de kruising rammelde. Een kwartier voor tijd een mooie aanval via Robert, Dennis en Tom. Maar de laatste schoot hard naast. Max keek in de 81e minuut de bal op de lat door een schot van een Irene speler. In de 87e minuut soleerde Wout door de verdediging van Irene en schoot beheerst de 0-4 in het net. Jammer dat in de 89e minuut de achterhoede stond te slapen, want Max was kansloos met een schot van dichtbij 1-4.

Jeugdkeeper Max had graag bij zijn debuut de nul gehouden maar de wedstrijd duurde een minuut te lang. Een dik verdiende overwinning die veel groter had moeten zijn dan met vier doelpunten van Wout en een sterk debuut van Max van Eldijk die de geblesseerde Sven moest vervangen deze wedstrijd. Volgende week is Ulysses vrij en de eerst volgende tegenstander is OVC ‘63 die op bezoek komt in Megen.