Onder slechte weersomstandigheden komt Ulysses terug uit Keldonk met lege handen (3-1)

Het weer was niet best deze dag maar het veld was goed bespeelbaar. Op bezoek bij Keldonk dat zeer fel en hard speelde moest Tom en Dennis de eerste helft het speelveld verlaten met een blessure. Maar hun vervangers speelde een sterke wedstrijd. Jammer was het dat in de 71e minuut de 3-0 viel. Ulysses was juist op dat moment met een sterk offensief begonnen maar de tijd was tekort. Ulysses speelde de 2e helft met drie A-jeugdspelers. Willem, Titus en Robert vielen allen sterk in. De aansluitings treffer van Cas had wat eerder moeten vallen want Keldonk was effe de kluts kwijt de laatste twintig minuten.

Keldonk ging van start met een veldoverwicht maar Tom kwam al in de 2e minuut op rechts goed door maar uit zijn voorzet waren te weinig mensen voor want de keeper ging er onder door. Uit deze actie raakte Tom al heel vroeg geblesseerd en moest later uitvallen. Ook in de openingsfase kreeg Remy twee vrije trappen rondom de zestien. Maar het was de keeper die toch twee keer de vrije trappen stopte op het gladde veld.

De Keldonkse ploeg was feller, harder en had meer fysieke spelers dan Ulysses. Ook Dennis raakte al vroeg geblesseerd door een harde actie en moest uitvallen. Sven kon het eerste half uur zijn doel nog schoon houden. Het was lastig keepen met zulk veld en de ballen zijn vaak glad. Toch bokste hij nog alles uit zijn doel. Maar ook Keldonk heeft een topscoorder. Koen van Deurzen die gelijk stond met doelpunten met Wout op de regio topscoorders lijst miste het eerste half uur goede kansen. Maar tussen de 35e en 37e minuut scoorde hij twee belangrijke doelpunten. Uit een vrije trap verscheen hij vrij voor Sven en scoorde de 1-0. Het tweede doelpunt was een beauty. Hij maakte verschillende schijnbewegingen en scoorde beheerst de 2-0. Ulysses had het nog voor rust moeilijk maar het was nog voor de rust toen de weer sterke technische Cas die Aaron vrij voor het doel plaatste van Keldonk. Jammer was voor Ulysses want de keeper blokte Aaron zijn inzet op een voortreffelijke manier.

Na rust kwam weer een offensief van Keldonk maar Titus en Willem werkte keihard voorin en de ploeg uit Keldonk werd er wat zenuwachtig van. Thijs was deze wedstrijd de beste speler van het veld en schoof vaak in. Hij bediende zijn spitsen of hij werd zelf neergelegd voor het beruchte gebied. In de 71e minuut viel de genade klap voor Ulysses. Met een afstand schot poeierde Rene Lankveld steenhard de 3-0 in de touwen bij Ulysses. maar Ulysses bleef knokken voor de aansluiting die er wel kwam maar een kwartier te laat.

Maar na dit doelpunt ging Keldonk wankelen. Remy kreeg 2x de kans om te scoren maar trof 2x de keeper op zijn weg die zijn inzet blokte. Willem sjouwde zijn eigen ten “blubber” voorin en de verdedigers hadden er veel moeite mee. In de 84e minuut stond Thijs aan de basis van de aansluiting. Thijs bracht Cas vrij voor de keeper en hij had de hoek voor het uitzoeken en scoorde beheerst de 3-1. Jammer dat het wat te laat was. Met Titus aan de linkerkant die verschillende malen goed doorkwam en veel gevaar stichtte in de verdediging van Keldonk. Vijf minuten voor tijd soleerde Titus door de verdediging maar werd neergelegd. Iedereen verwachte een strafschop maar de scheidsrechter die op verre afstand stond liet doorspelen. Jammer want bij een 3-2 stand kan altijd nog wat gebeuren. En nu was de tijd tekort om er nog een puntje uit te slepen.

Volgende wedstrijd moet Ulysses weer uit naar Nijnsel en moet toch proberen daar een puntje mee te pikken.