Ulysses gaat met grote nederlaag uit Nijnsel terug naar Megen maar de uitslag was wel wat geflatteerd uitgevallen (6-0)

Op een slecht veld onder geweldige weersomstandigheden moest Ulysses deze zondag aantreden uit tegen Nijnsel. Ook lagen er nog veel bladeren op het veld dat het veld ook nog extra glad maakte. Allebei de ploegen hadden hier veel hinder van want er gingen verschillende spelers onnodig onderuit. Of het moet aan het Prinsenbal gelegen hebben maar dat werd ook dat weekend gehouden in Nijnsel. De ploeg die vorig seizoen nog in de 4e klasse speelde hadden een slechte seizoen start maar zijn wel goed terug gekomen. Toch was de overwinning op Ulysses wel verdiend maar wel wat te hoog uit gevallen.

Vanaf de aftrap trok Nijnsel ten aanval en de druk was groot op het doel bij Ulysses. Al in de 3e minuut kwam de linksbuiten goed door maar zijn inzet smoorde voor het doel bij Ulysses. In de 5e minuut een gevaarlijke vrije trap op rechts die de staander van het doel van Sven raakte. Na tien minuten de eerste gevaarlijke kans voor Ulysses. Remy kwam goed door en zag de keeper voor zijn doel staan maar zijn lobje was net te laag zodat de keeper de bal nog kon pakken. Hierna kwam Nijnsel weer enkele malen weer gevaarlijk door. Een kopbal ging maar net over en de bal werd 2x voor de doellijn weg getrapt. Na een kwartier kreeg Aaron een kansje maar een verdediger ontfutselde maar net de bal van zijn schoen. Een vrije trap van Remy rond de zestien ging maar rakelings over. Sven moest enkele malen ingrijpen maar werd verrast in de 24e minuut. Een ongevaarlijk afstand schot van Lars van Zutphen veranderde van richting en ging onhoudbaar het doel in. 1-0.

De achterhoede kwam onder druk te staan. Het was Dennis die met een blessure moest uitvallen en dat was een tegenslag voor Ulysses. De verdedigers kregen het moeilijk en konden maar slecht de ballen uit verdedigen. In de 37e minuut ging Leon Peters op rechts door en met een prachtige lob in de verste hoek scoorde hij 2-0. Enkele minuten later ging Wout alleen op de keeper af van Nijnsel maar werd 2x terug getrokken door de laatste verdediger voor de zestien. Maar de scheidsrechter floot er niet voor. De aansluiting kwam er niet en de verdediger had rood moeten krijgen omdat hij de laatste verdediger was, en dat betekent in het voetbal vetrekken vanwege doorgebroken speler kans ontnemen. Iedereen had het gezien wat er gebeurde maar de scheidsrechter niet die op grote afstand stond.
Enkele minuten later besliste Toby Verhoeven de wedstrijd al. Hij omspeelde de gehele achterhoede van Ulysses en ook Sven en tikte de 3-0 in het net. Nog net voor rust plaatste de rechtsbuiten de bal voor het doel bij Sven en Lars van Zutphen kon simpel intikken 4-0. Dat was tevens de ruststand.

Meteen na rust kreeg Wout de kans om te scoren. Maar wederom werd hij zwaar gehinderd door de laatste man maar hij kon nog schieten maar de keeper pareerde zijn inzet. Ook de 2e helft had Nijnsel een veldoverwicht. Trainer Henk Bosch wisselde nog door en ook Nijnsel gebruikte al zijn wissels. Maar dat is ook makkelijk als je met 4-0 voor staat. In de 64e minuut scoorde Toby Verhoeven met een sliding van dichtbij de 5-0. Ulysses kwam er af en toe nog een keer uit maar deze wedstrijd zat het er gewoon niet in. In de 66e minuut paste de scheidsrechter geen voordeel toe en floot Willem terug door een vrije trap te geven. Remy krulde deze vrije trap maar net over het doel. In de 75e minuut moest Sven aan de noodrem trekken en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Paul van de Rijt schoot deze toegekende penalty onhoudbaar binnen en bracht de stand op 6-0.

Een verdiende overwinning van Nijnsel op Ulysses die deze wedstrijd maar gauw moeten vergeten. De volgende tegenstander wordt NLC ‘03. Dat kan een mooie wedstrijd worden op Megense bodem. Altijd een leuke derby met veel publiek. Ook de activiteiten commissie heeft deze dag een verrassing, en zal het 300e lid van Ulysses in de schijnwerpers worden gezet. Daarom een verzoek aan alle supporters om aanwezig te zijn om 14.00 uur. De verrassing en activiteiten kan dan door iedereen persoonlijk mee gemaakt worden. Ulysses blijft groeien en wie zal het 300e lid zijn ???