Spectaculaire derby in Megen tussen Ulysses en NLC ‘03 eindigt in een overwinning voor Ulysses (4-3)

Voor deze wedstrijd werd het 300e lid Tijn Ouwens in de schijnwerpers gezet door het bestuur. Ook ging Tijn met gehele Ulysses familie op de groepsfoto. Iedereen die aanwezig moest op de tribune waar door een deskundige fotograaf een groepsfoto werd gemaakt. Binnenkort zal de groepsfoto in de kantine te bezichtigen zijn. Voor de kinderen was ook nog een leuke clown aanwezig.

Op een toch goed bespeelbaar veld moest het Dorp van de Rivier tegen de Stad. Altijd een geladen derby. Ulysses moest winnen om in de middenmoot te blijven, en NLC moest winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Vanaf het begin werd er veel strijd geleverd van beiden ploegen. Scheidsrechter Straatman vervulde ook zijn rol en floot voor alle kleine overtredingen en legde zelfs de wedstrijd stil om zijn neus te snuiten. NLC kwam sterker uit de startblokken dan Ulysses. De ploeg van scheidend trainer Henk Bosch was in het begin niet fel genoeg. Die felheid kwam pas nadat Ulysses een doelpunt scoorde. Ook invaller John van Oorsouw speelde een grote rol in de verdediging van Ulysses. In het begin mocht Remy een vrije trap nemen vanaf 25 meter en die viel goed naar beneden maar ging maar net naast. Enkele corners leverde niks op voor Ulysses. In de 10e minuut werd een lichte overtreding gemaakt op de punt van de zestien door een verdediger van Ulysses. Arjen van Santvoort ging achter deze bal staan en krulde deze op een fantastische manier in de kruising 0-1. NLC bleef gevaarlijk maar had het geluk mee in de 27e minuut toen uit een voorzet Rob de bal op zijn schouder kreeg en de bal onhoudbaar in het Ulysses doel verdween 0-2. Er vielen in deze periode verschillende gele kaarten en blessures. Uit een afgeslagen corner kon Remy nog een keer voorzetten en daar stond Thijs die in de 29e minuut de 1-2 binnen kopte. Toen kregen we het kwartiertje van Ulysses. Het publiek ging achter de ploeg staan en schreeuwde Ulysses naar de gelijkmaker.

Het was wederom Wout die weer een Pulles doelpuntje maakte. Hij ontfutselde de bal bij de laatste man van NLC en kon niet meer ingehaald worden. Alleen voor de keeper passeerde hij die op zijn manier en tikte de 2-2 binnen. De strijd lag weer open en NLC ging weer jagen naar het derde doelpunt. Maar net voor rust stuurde de sterk spelende Dennis Remy weg aan de linkerkant van het veld. De keeper kwam uit zijn doel en Remy reageerde meteen door met zijn linkerpootje knap uit een moeilijke hoek de 3-2 te scoren. Dat was na een 2-0 achterstand een geweldige ruststand. De koffie smaakte daardoor extra lekkerder.

Na rust een fel agressief NLC die op jacht gingen naar de gelijkmaker. De druk werd hoog op het doel bij Ulysses. Maar Ulysses had deze middag een extra twaalfde man. Het vele publiek dat deze wedstrijd aanwezig was ging massaal achter Ulysses staan. En dat was ook te merken. Iedere Ulysses speler knokte voor iedere meter. Sven moest verschillende malen ingrijpen en de gelijkmaker zat er aan te komen. Dave Vendelmans zag zijn schot op doel geblokt door Thijs. In de 82e minuut lag de gelijkmaker in het net bij Ulysses. Het was een speler van NLC die bij de dug-outs de bal mee nam die over de lijn was. Er werd niet voor gevlagd en gefloten. Tim Ruis werd bediend die buitenspel stond maar door mocht gaan en knalde in de verste hoek bij Sven de 3-3 binnen. In de 87e minuut kreeg Dennis nog een goede kans maar schoot te vroeg en zijn inzet pakte de keeper. Iedereen bleef staan want niemand wist hoeveel tijd er bij werd geteld door de scheidsrechter. En het was spannend. Ulysses was tevreden met een punt maar NLC niet. In de 94e minuut ging Bernd op zijn solo toer maar hij werd neergelegd net voor de zestien. Cas en Remy achter de bal. Een links en rechtspoot. Eigenlijk had deze vrije trap een linkspoot moeten nemen maar Remy zag dat de keeper helemaal verkeerd stond en krulde de bal over de muur in de kruising. 4-3. “Het dak ging er af op het veld en in de kantine. “ Maar dat gaf niks want Ulysses nam de drie punten.

Een onverwachte overwinning voor de Megenaren. Een gelijkspel was eigenlijk de verhouding geweest maar in het voetbal hoort ook geluk bij en dat had Ulysses deze wedstrijd. Het zit ook wel eens tegen. Met dank natuurlijk aan onze supporters die het elftal tot de laatste minuut hebben gesteund. Een fantastische pot voetbal werd afgesloten met het huisorkest De Vrolijke Trekkers in de kantine waar het ontzettend gezellig was. De punten zijn echt gevierd tot in de late uurtjes.

Ulysses – NLC ‘03. Einduitslag 4-3. Ruststand 3-2. Toeschouwers 350. Auto’s 63. Fietsen 298. Scheidsrechter de heer Straatman. Doelpuntenmakers Ulysses Thijs, Wout en Remy 2x. NLC ‘03 Arjen van Santvoort, eigendoelpunt Ulysses en Tim Ruis.