Brief aan alle verenigingen omtrent komend weekend

De KNVB vraagt uw aandacht voor onderstaande brief.

Zondag 2 december was een zwarte dag in het voetbal. Een wedstrijd tussen twee jeugdelftallen is uitgemond in een ongelofelijk trieste gebeurtenis waarbij Richard Nieuwenhuizen het leven heeft gelaten. Dit drama heeft op de eerste plaats een enorme impact op de familie, vrienden en de vereniging. En het
raakt de hele voetbalwereld. Deze gebeurtenis slaat diepe wonden.

De KNVB heeft besloten om het komend weekend alle wedstrijden in het amateurvoetbal niet door te laten gaan. Om stil te staan bij deze vreselijke gebeurtenis en ons samen af te vragen: Hoe nu verder? Het voetbal ligt stil. Een moment van bezinning. Er zijn veel verenigingen die met elkaar in gesprek gaan over hoe hier mee om te gaan en ook hoe dit te voorkomen. Wij ondersteunen dit en moedigen u aan om hier op uw eigen wijze binnen uw vereniging bij stil te staan. Het zou goed zijn als we alle goede initiatieven met elkaar delen en zichtbaar maken.

De Facebookpagina van de KNVB biedt deze mogelijkheid. Via facebook.com/knvb kunt u vanaf vrijdag laten zien hoe u als vereniging aandacht heeft voor het thema en kunt u zich laten inspireren door de initiatieven van andere verenigingen. Vrijdag en dit weekend zullen wij hier landelijk aandacht aan besteden, we informeren u hier nog nader over.

Wij wensen u sterkte en hopen dat u met uw vereniging de kracht kunt opbrengen om het plezier in het
voetbal weer de boventoon te laten voeren.

Bekijk de brief (PDF)