Opening gymzaal op sportpark Den Heuvel

Opening gymzaal op sportpark Den Heuvel te Megen.

Op zaterdag 5 januari 2013 is de gymzaal op ons sportpark officieel geopend door wethouder Jan van Loon. Hij moest vanaf vijf meter op doel schieten bij bestuurslid Jos van Orsouw. Zijn derde poging was geslaagd en scheidsrechter Piet Simajchl floot en wees naar de balustrade en de gymzaal was geopend. Megen kan gaan genieten van de nieuwe aanwinst.

Een project dat in 2007 is gestart mede door de Schatkist van Megen. Nadat Ulysses als voorwaarden stelde dat in ruil voor de oefenhoek Ulysses (daar moest eigenlijk de gymzaal komen)een kunstgras moest krijgen. Dat was niet bespreekbaar voor de gemeente en die ging op zoek naar een andere locatie voor de gymzaal in Megen. Na meer dan een jaar kwam de gemeente weer terug bij het bestuur van Ulysses om de gymzaal dan te plaatsen op het parkeerterrein van Ulysses. Toen moest er onderhandeld worden want het bestuur wilde het project niet blokkeren maar stelde daartegenover wel andere eisen. Ulysses stelde als voorwaarden een nieuw parkeerterrein, fietsenstalling, andere ingang nieuwe berging, nieuwe kassa en voldoende parkeerplaatsen. Alle voorwaarden werden ingevuld door de gemeente en vanwege de subsidie toekenning van de Provincie moest de gymzaal in 2012 gereed zijn. Een belangrijke stap voor Megen. Verschillende verenigingen wijken uit naar andere sporthallen en gymzalen buiten Megen, en kunnen nu hun favoriete sport in hun eigen stadje beoefenen. Ook de school die de grootste gebruiker is van de gymzaal, is heel gelukkig dat hun niet meer hoeven te reizen om elders te gymen. De mooiste gymzaal van de gemeente staat nu in Megen. Binnen en buitensport bij elkaar. De school hoeft maar twee honderd meter te lopen en kunnen sporten. Heel belangrijk omdat vooral veel jeugd achter de computers en telefoontjes bezig zijn met maar twee vingers. Misschien komt het hoepelen, touw klimmen, stieken, hoela hoep weer terug. De inwoners van de gemeente Oss bewegen te weinig is uit een onderzoek vast gesteld. Nou hier in Megen kan nu buiten en binnen volop gesport worden.
ook voor alle inwoners is de gymzaal gemakkelijk en veilig bereikbaar. Men hoeft niet over gevaarlijke kruisingen over te steken om de gymzaal te bereiken.

De gymzaal is vijf meter in de grond gebouwd. De skyline van Megen is niet aangetast, vertelde de architect die tijdens de opening een interessante presentatie presenteerde. Duurzaamheid, goede parkeermogelijkheden, goede akoestiek en het plan moest in de omgeving passen. En dat is allemaal gelukt. Directeur Arnold Ermers van Basisschool Klim Op was zeer te spreken over het resultaat. De basisschool is ook de grootste gebruiker van de gymzaal. Megen is nog net op tijd geweest met de Schatkist.

Ook grenst de gymzaal aan de kantine van Ulysses. Een aanwinst voor het sportpark. Binnen sporters in de gymzaal kunnen na afloop in de kantine een kop koffie, drankje en hapje nuttigen. Dat zit allemaal kort bij elkaar. De kantine van Ulysses is op dinsdag/donderdagavond open en de gehele zaterdag en zondag. Hoe meer mensen, hoe meer gezelligheid. Maar ook Ulysses  zelf heeft flink hun reservers van hun kas aangesproken, en  hebben ook flink gerenoveerd. Materiaal moest aangeschaft worden maar het werd gemaakt allemaal met vrijwilligers gemaakt. Dus geen personeelskosten.  De kleedkamers zijn opgeknapt, scheidsrechter kamer, de container is vervangen door een berging, nieuwe koel en vriescel, nieuwe toiletten groep en een nieuw magazijn is er gekomen. Als er nog wat geld over is komt de kantine ook nog aan de beurt. Maar dat zal niet meer voor de eerste competitie wedstrijd gerealiseerd worden.

Megen kan trots zijn op de mooiste gymzaal van de gemeente Oss. Laten we er dan ook volop gebruik van maken. Sporten, bewegen is voor iedereen gezond voor jong en oud. Op woensdag 9 januari na de Feestdagen was het Basisschool Klim Op die voor het eerst gebruik maakte van de nieuwe gymzaal. Een aanwinst voor iedereen. Docenten en kinderen waren zeer tevreden over de gymzaal.

Groet,
Jos van Orsouw