Koploper Ollandia te sterk voor Ulysses

De eerste wedstrijd na de lange winterstop. Op 18 november 2012 speelde Ulysses 1 de laatste wedstrijd tegen NLC ‘03. Dat is meer dan 3 maanden geen competitie voetbal. Ulysses kon vanwege de weersomstandigheden maar een keer oefenen tegen Ruwaard en voor de rest moest gebruik gemaakt worden van de zaal.

De eerste tien minuten kon Ulysses nog wel mee met de koploper. In de 12e minuut kreeg Ollandia de eerste kans. Uit een vrije trap schoot Bart van Tillaart van dichtbij hoog over. In de 14e minuut nam Ollandia de leiding. Door een verdedigingsfout viel de bal voor Robert van Erven en die schoot Ollandia naar de 0-1 voorsprong. In de 15e minuut was het Remy die rakelings over de kruising kopte bij Olland. In de 24 minuut kon de rechterspits met wat duw werk de bal nog voortrekken en deze werd prima ingeschoten door Stefan van Erven. Na een half uur ging Sven in de fout en als de keeper nou eenmaal een blunder maakt is het een doelpunt. Rob van der Heyden profiteerde daarvan en schoot van dichtbij de 0-3 binnen.  Ulysses kwam nog op tijd voor rust terug. Uit een corner kopte John van Oorsouw de 1-3 in het net bij Olland. In de 49e minuut besliste Olland de wedstrijd. Uit een afgeslagen corner profiteerde Rob van der Heyden en maakt er 1-4 van. Hierna nam Ollandia wat gas terug en kwam Ulysses wat beter in de wedstrijd.  Maar er kwamen te weinig kansen. In de 58e minuut nam Remy een vrije trap waaruit Dennis op de lat schoot maar Wout Pulles was er als de kippen bij en kopte de 2-4 steenhard in het net. Hierna kwamen er voor allebei de ploegen enkele kleine kansjes maar er werd niet meer gescoord. Eindstand 2-4.
Zondag moet Ulysses 1 op bezoek bij het lastige WHV. De Megenaren hebben het altijd moeilijk in Loosbroek maar de ploeg kan ook een keer voor een verrassing zorgen.