Veel spektakel tegen SCMH maar geen punten voor Ulysses. 4-5

Het was een fantastische wedstrijd voor het publiek maar uiteindelijk leverde het niks op voor Ulysses. Nadat Aaron Ulysses op 3-2 had gezet in de 54e minuut hadden Wout en Tom de kans om de score te verhogen. Bij een doelpuntje had de wedstrijd waarschijnlijk op slot gezeten maar allebei de spelers miste een mooie kans om de voorsprong te vergroten.

Al in de 2e minuut lag de bal al in het net bij Ulysses. Met een harde volley scoorde Jorn de Koning de 0-1. Na vijf minuten spelen kom Wout bijna de bal ontfutselen bij de laatste man maar hij kwam net wat geluk tekort. In de 8e minuut kopte Thijs uit een corner van Remy over het doel bij SCMH. Na 18 minuten spelen voorkwam Sven de 0-2. Eerst werd de bal op de lat gekopt uit een voorzet en in de rebound werd de bal hard ingeschoten maar bokste Sven deze bal corner. Na 20 minuten spelen schoot Aaron loeihard over bij SCMH. Ook SCMH was gevaarlijk met afstand schoten. In de 27e minuut lag de gelijkmaker in het net bij SCMH. Een verdediger maakte hands op de rand zestien en Remy ging achter deze bal staan. Hij krulde deze vrije trap over de muur in de kruising 1-1. In de 29e minuut was Thijs weer voorin te vinden en kon net niet goed bij de bal om die binnen te tikken uit een vrije trap van Remy. In de 35e minuut nam Ulysses  brutaal de leiding. Een solo van Wout alleen voor de keeper tikte hij beheerst naast de keeper in het doel en Ulysses nam de leiding 2-1. Op slag van rust kwam SCMH toch nog op gelijke voet. Uit een toegekende penalty schoot Carli van Asseldonk onhoudbaar de bal in de beneden hoek. 2-2. Dat was de ruststand.

In de 54e minuut kreeg Ulysses en corner toegekend. Remy draaide deze corner goed voor het doel en het was Aaron die deze bal in het doel werkte. 3-2. Enkele minuten later bokste Sven een kopbal uit zijn doel na een geweldige kopbal van Carli van Asseldonk. Hierna kreeg Ulysses twee goede kansen om de voorsprong te vergroten. Eerst blokte de keeper een goede kans van Wout en Tom kom in de 67e minuut op de linkerkant alleen voor de keeper. Hij nam de bal op zijn wreef en had eigenlijk binnenkant voet gemoeten. Maar hij ging jammer genoeg rakelings rechts naast de paal. En als je zelf niet scoort doet dat vaak de tegenstander. In de 71e minuut schoot Niels van Doorn van dichtbij de 3-3 in het net bij Ulysses.

Toen kwam er een spannend slotstuk. In de 87e minuut schoot Carli van Asseldonk SCMH onverwachts op 3-4. Iedereen dacht nou is het gebeurd. Maar toch kwam Ulysses weer terug. Het was wel een mazzeltje maar dat moet je ook wel eens hebben in het voetbal. Remy mocht een vrije trap nemen vanaf 35 meter voor het doel bij SCMH. Hij gooide deze vrije trap hoog op de vijf meterlijn en de keeper kwam eruit en kon de bal simpel pakken maar liet hem door zijn handen glijden. 4-4. Toeschouwers en Ulysses waren tevreden met een gelijkspel maar het ging toch nog mis. In de blessuretijd was het spannend voor het doel bij Ulysses. SCMH sleepte er nog en corner uit. Het was de lange speler Bob van de Berg van SCMH die deze corner steenhard binnen kopte en de eindstand op 4-5 bracht.

Een spectaculaire wedstrijd met mooie doelpunten die spannend bleef tot de laatste minuut. Een gelijkspel had de ploeg toch wel dik verdiend maar het geluk zat niet mee deze wedstrijd. Volgende week de stadsderby uit naar Ravenstein.