Ravenstein wint in matig duel de stadsderby tegen Ulysses 3-0

Onder bizarre koude weersomstandigheden begonnen allebei de ploegen aan de wedstrijd. Ook nog de Zuid Oostenwind die in de lengte over het veld stond speelde een grote rol op de wedstrijd. En ook vanwege deze weersomstandigheden was er weinig publiek langs de lijn. Na een overtuigende eerste helft van Ravenstein met de volle wind in de rug nam de ploeg van Peter van Orsouw een veilige 2-0 voorsprong. Na rust met de wind in de rug voor Ulysses werd eigenlijk maar een scoringskans gecreëerd.

In de 8e minuut lag de 1-0 in het net bij Ulysses. Het was Luuk van Roosmalen die de zestien in liep en met een volley Ravenstein naar een 1-0 schoot. Ravenstein kreeg kansen om de voorsprong te vergroten maar het vizier van de spitsen stond niet op scherp. Na een half uur spelen strafte Giel van Uden een verdedigingsfout rigoureus af. Hij plaatste de bal onhoudbaar voor Sven in de verste hoek. 2-0. Ulysses dat volop tegen de wind speelde kon er niet veel tegen over zetten als alleen verdedigen. Nog voor rust verzuimde de spitsen van Ravenstein de wedstrijd op slot te gooien door mooie kansen te missen.

Na rust kreeg Ulysses volop de wind in de rug. Maar Ravenstein bleef voetballen en gaven weinig weg. In de 55e minuut werd uit de eerste mogelijkheid de bal enkele malen voor het doel en doellijn weg gewerkt.
Ravenstein kreeg de beste kans op 3-0 maar het was Jeroen die een doelpunt van de linkerspits blokte. Jammer was wel dat Wout 2x werd terug gevlagd vanwege buitenspel. Uit deze kansjes had Ulysses de aansluiter kunnen maken. In de 70e minuut ging een vrije trap van Remy ook ver over het doel bij Ravenstein. In de 72e minuut de enige echte scoringskans voor Ulysses. Invaller Willem Brouwer ging goed door en gaf de bal breed op Wout die de hoek uit kon kiezen. Jammer genoeg schoot hij over het doel bij Ravenstein. Weg kans.

In de 82e minuut werd de wedstrijd beslist. Giel van Uden ging snel op de rechterkant er vandoor en trok naar binnen en scoorde in de verste hoek de 3-0. Dat was de beslissing en Ulysses kon er niks meer tegenover stellen.  Een terechte nederlaag voor Ulysses op een koude bodem in Ravenstein. Na de wedstrijd was er toch weer de verbroedering tussen de twee stadgenoten van de gemeente Oss.

Volgend weekend krijgt Ulysses twee belangrijke wedstrijden. Paaszaterdag thuis tegen WEC dat net onder Ulysses staat, en Paasmaandag uit naar FC de Rakt die nog in te halen zijn op de ranglijst door Ulysses.

Jos van Orsouw