Ulysses 1 behaalt drie belangrijke punten op directe concurrent WEC. 4-2.

De ploeg van Henk Boch heeft goede zaken gedaan op de standenlijst door thuis met 4-2 te winnen van de ploeg uit Wijbosch. Winnen van je concurrenten is altijd heel belangrijk voor de standenlijst. De grote man en man van de wedstrijd was de jarige Bernd van de Camp. Hij soleerde vaak van eigen veld door de verdediging en gaf twee geweldige assists.

In de 3e minuut lag de bal al in het net bij WEC. Het was rechtshalf Bernd die van zijn eigen veld op de rechterkant langs de tribune zijn tegenstanders zijn hakken liet zien en precies op maat de bal van de achterlijn terug trok op Cas. Hij hoefde zijn schoen maar tegen de bal te zetten en scoorde beheerst de 1-0.  Enkele minuten later ging de jarige Bernd weer goed door op rechts. Nou was hij een beetje te gehaast. Hij had de bal terug moeten trekken zoals bij de eerste goal want er stonden drie medespelers vrij om het af te maken. Bernd wilde scoren op zijn verjaardag en schoot op doel. Jammer want de bal ging ver over.
Na een kwartier kwam WEC wat beter in zijn spel. De druk op het doel bij Ulysses werd groter. Sven werd wat zenuwachtig want hij kreeg na een corner een onnodige gele prent van de goed fluitende scheidsrechter van Dijk.  Enkel malen lieten de voorwaartsen zich vallen in de zestien maar daar trapte de scheidsrechter niet in. Slimme aanvallers proberen dat toch weer als ze de bal niet op de stip krijgen en dat lukte in de 35e minuut. In de 35e minuut moest Jeroen aan de noodrem trekken op de rand zestien. De scheids legde de bal op de stip. Cees van de Bogaard maakte geen fout 1-1. Dat was ook de ruststand op het koude veld waar af en toe op deze dag nog sneeuw viel uit de lucht op Paaszaterdag.
Na rust mocht Remy een vrije trap nemen vanaf 35 meter recht voor het doel. Hij zag de keeper wat te ver voor de goal staan en krulde deze vrije trap “alla van Hooydonk “ in de kruising 2-1. In de 62e minuut paste de scheidsrechter heel goed de voordeelregel toe want Bernd ging weer op solo toer. Hij werd wat gehinderd maar bleef in bal bezit op de rechterkant. Uit zijn voorzet scoorde de sterk spelende Cas de 3-1. Toen kregen de spitsen nog volop kansen op de voorsprong uit te breiden. Stefan stiftte alleen voor de keeper met de buitenkant voet in plaats van binnenkant voet net naast de paal. In de 65e minuut werd de wedstrijd enkele minuten stil gelegd omdat de scheidsrechter een harde bal van dichtbij op zijn arm kreeg. Verzorger Geert knapte de scheids op een deskundige manier op en het spel kon weer hervat worden. In de 70e minuut maakte Wout op de middenlijn een fantastische schijnbeweging en kon vanaf de middenlijn alleen naar de keeper en scoorde beheerst in de hoek de 4-1. Enkele minuten voor tijd maakte Joerie van Bakel met een snoeihard afstand schot in de verste kruising er 4-2 van wat de eindstand bleef.
Ulysses nog 1 punt verwijderd van de Rakt en 2 punten van WHV. Paasmaandag speelt Ulysses uit bij FC de Rakt.

Jos van Orsouw