Onnodige nederlaag van Ulysses uit tegen FC de Rakt 3-2

In een open wedstrijd maakte Ulysses de kansen niet af. Ook was de scheidsrechter deze wedstrijd niet op de hand van Ulysses en dat speelde ook een hoofdrol. Een strafschop tegen en een duidelijke rode kaart voor een verdediger onthouden die Remy belette om alleen naar de keeper te gaan. Toch als Ulysses de gehele wedstrijd de kansen had benut, den was de ploeg wel met een punt naar Megen gegaan.

Ulysses stond een punt achter op de standenlijst van FC de Rakt. Bij winst zou de ploeg van Henk Bosch de Rakt passeren op de ranglijst. De start was goed voor de Megenaren.  In de 3e minuut mocht Remy al een vrije trap nemen bij de cornervlag. Hij zag Dennis naar de eerste paal lopen die knap binnen kopte 0-1. Het spel golfde op en neer. In de 6e minuut scoorde Jack van Boxtel de 1-1 voor de Rakt met een kopbal.  Na de gelijkmaker kopte Thijs over uit een corner. Ook Wout kreeg nog voor rust een mooie kans maar faalde in de afwerking. Aaron schoot via de keeper en lat over. Ulysses kreeg de kansen en de tegenstander ging nog voor rust met voorsprong de rust in. In de 44e minuut legde de scheidsrechter de bal op de stip bij Ulysses. Rens van de Rakt schoot dit buitenkansje onhoudbaar binnen en de Rakt stond nog voor rust voor met 2-1.

Meteen na rust kreeg Wout de kans op de gelijkmaker. Hij gaf de bal voor wat niks opleverde. In de 55e minuut passeerde Remy twee tegenstanders en had nog een verdediger tegen en de keeper. Op een prachtige wijze passeerde hij ook deze verdediger maar werd neer gelegd voor de zestien. iedereen verwachte een rode kaart maar de scheidsrechter gaf geel aan de verdediger en Ulysses een vrije trap. Remy plaatste deze vrije trap in de verste hoek maar de keeper bokste deze bal corner. Hierna kreeg Aaron en Wout nog een kansje maar de bal ging er niet in of de keeper van de Rakt stond op de goede plek. In de 71e minuut viel onverwacht de 3-1. Uit een corner die scherp voor doel kwam werd de bal over de doellijn gewerkt. De scheidsrechter die naast de paal stond had geconstateerd dat de bal over de doellijn was geweest en wees naar de middenstip. Dat was de 3-1. Henk paste enkele wissels toe en Willem Brouwer bracht er weer stootkracht in. Hij kwam enkele malen goed door maar had deze wedstrijd het geluk niet mee of ook bokste de keeper in de weg. In de laatste tien minuten kreeg Ulysses nog volop kansen. Thijs en Bernd kregen goede schietkansen maar waren allebei te gretig. In de 88e minuut maakte Remy uit een scrimmage de 3-2. Maar de tijd was te kort om de gelijkmaker te maken. Een onverdiende nederlaag waarin een gelijkspel wel de terechte uitslag was geweest.
Zondag komt Irene in Megen op bezoek en dan zal er wat goed gemaakt moeten worden.

Jos van Orsouw