Ulysses boekt belangrijke overwinning op degradatie kandidaat Irene. 5-1

De ploeg had een geweldige start. Wout had na een goed kwartier twee doelpunten gemaakt en Irene was rijp voor de slachtbank. In de gehele wedstrijd kwamen er veel kansen voor de Megenaren. Maar na rust was het spelbeeld aan de zwakke kant. Er werd nog wel een doelpunt gemaakt maar tegen deze tegenstander had Ulysses kunnen vlammen. Of hebben ze het kruit bewaard voor a.s. donderdag tegen WHV uit ?

Ulysses begon sterk aan de wedstrijd. Al na twee minuten scoorde Wout met een afstand schot met zijn linker pootje via de paal de 1-0. Enkele minuten later was het John die net voor de doellijn bij Sven de bal nog kon weg trappen. In deze periode kogelde Dennis op de deklat bij Irene en kreeg Wout nog een goede kans. In de 16e minuut kreeg Irene de mooiste kans van de wedstrijd om op gelijke hoogte te komen. Uit een voorzet van rechts hoefde de spits van Irene maar tegen de bal aan te lopen om te scoren. Ongelooflijk liep hij onder de bal door. Meteen na deze kans ging Wout weer op de keeper af. In eerste instantie werd zijn schot gestopt maar in de rebound scoorde hij met het hoofd de 2-0. In de 23e minuut mocht Remy een vrije trap nemen op de 16- meterlijn. Hij krulde de bal weer over de muur in de korte hoek en dat betekende al binnen een half uur de 3-0. In de eerste helft ging Bernd weer enkele malen goed door op snelheid maar zijn voorzetten kwamen niet bij zijn mede spelers aan. Dat was jammer want er zat een hoge score in deze wedstrijd. Nog voor rust moest Dennis zich laten vervangen vanwege een lichte blessure door Robert, en die viel goed in. Irene kreeg nog voor de rust ook een vrije trap vanaf de zestien maar die belande in de muur. verder was de ploeg nauwelijks gevaarlijk.
Nog voor rust ging er Bernd weer tussen uit op de rechterkant maar hij schoot in de korte hoek en daar staat altijd de keeper. Wesley werd voor rust nog een keer flink onderuit geschoffeld en een vrije kans van Aaron werd geblokt door de keeper. In de 44e minuut knokte Aaron zich door de verdediging en ging alleen op de keeper af en scoorde beheerst de 4-0.

Na rust hadden we een ander Ulysses. Er was niet veel meer te zien. Alleen kwamen er nog volop kansen. In de 49e minuut liep Thijs ook nog tegen een onnodige gele prent op en dat betekent tegen WHV er niet bij. Is altijd jammer zo’n kaart en bij de stand van 4-0 voorsprong. Maar als voetballer kun je bijna niet meer terug in zulke situatie.
Was trouwens wel zwaar bestraft want hij blokkeerde zijn tegenstander niet met opzet. Sven moest ook nog enkele malen ingrijpen en keepte deze wedstrijd foutloos. Willem kwam de 2e helft ook nog in de ploeg en ging wat meer druk zetten. Hij had deze wedstrijd weinig geluk want hij kon de bal er niet in krijgen. In de 61e minuut ging Willem alleen naar de keeper van Irene. Hij ging te breed naar rechts en kon toch nog de bal terug leggen op de inkomende Aaron. Maar Aaron schoot voor een leeg doel naast. In de 66e minuut werd Willem neergelegd in het beruchte gebied. Maar de 73-jarige scheidsrechter die nog op de helft van Ulysses stond gaf geen strafschop. In deze periode ging Irene wat druk zetten en probeerde het met afstand schoten. Al deze schoten werden geblokt of Sven stond op de goede plek. In de 81e minuut kopte Roel Schellekens met een mooie kopbal uit een corner de 4-1 binnen. Net voor het eindsignaal nam Wesley de bal op zijn pantoffel. Zijn schot ging hoog de lucht in en met de wind mee moest de keeper deze bal uit zijn doel ranselen. Hij bokste de bal tegen de lat en toen was het voor Remy simpel deze terug kaatsende bal in het doel te tikken 5-1.

Een verdiende overwinning van Ulysses maar jammer voor publiek dat de 2e helft zover terug viel. Ook op de standenlijst heeft Ulysses deze zondag goede zaken gedaan want alle concurrenten verloren deze dag. Donderdagavond om 19.30 uur speelt Ulysses uit tegen WHV te Loosbroek.

Groet,
Jos van Orsouw