Ulysses neemt op donderdagavond een punt mee naar Megen tegen WHV 2-2

De Megense ploeg was de eerste helft de betere ploeg. Scoorde drie doelpunten waarvan een eigen doelpunt. Na de rust was het een matige wedstrijd en kwamen er ook geen kansen meer. Door dit gelijk spel blijft WHV wel op de standenlijst onder Ulysses staan.

In de 11e minuut kon Remy net niet de bal onderscheppen uit een afgeslagen aanval. Anders had hij onverwachts alleen naar de keeper van WHV kunnen gaan. In de 13e minuut nam Ulysses de leiding. Het was Willem die aan de linkerkant goed door ging. Hij passeerde enkele tegenstanders, kapte naar binnen en haalde hard uit op doel. De keeper kon zijn schot niet vasthouden en het was Wout die de terug kaatsende bal toch in een moeilijke situatie hoog in het dak van het doel schoot. Dat was de 0-1. In de 16e minuut lag onverwachts de gelijkmaker in het net bij Ulysses. Uit een afgeslagen aanval kreeg Dennis de bal ongelukkig op zijn hoofd, en de bal verdween onhoudbaar voor Sven in het doel 1-1. Ulysses was de gevaarlijkste ploeg en nam verdiend de leiding in de 18e minuut. Bernd ging vanaf zijn eigen positie op de solo toer en ronde perfect af met een schuiver 1-2. Na 35 minuten kwam WHV weer terug op gelijke hoogte. De bal werd niet goed weggewerkt en de spits van WHV haalde hard uit met een afstand schot 2-2. Nog voor rust poeierde Willem maar rakelings over de kruising bij WHV.  Onze keeper Sven kwam voor rust nog 2x in botsing met zijn tegenstanders en moest met de rust de wedstrijd staken. De keeper van ons jeugdelftal Max van Eldijk was zijn vervanger en kon een helft zijn kwaliteiten tonen in de hoofdmacht van Ulysses.

Na rust kregen we niet veel meer te zien. Remy mocht enkele vrije trappen nemen maar de afstand was toch wel te groot. Na rust speelde Ulysses met vier jeugdspelers die alle drie een dikke voldoende haalde. Tinus, Robert en Willem lieten alle drie hun kwaliteiten zien wat ze in huis hebben. Alle drie speelde ze met veel inzet, kracht en de wil om te winnen. Max moest enkele malen goed ingrijpen en had een keer geluk bij het uit verdedigen toen zijn trap nog goed uitviel. Ulysses heeft in voorgaande jaren niet veel punten behaald tegen WHV maar nu een terecht punt mee genomen naar Megen.

Zondag speelt Ulysses de uitwedstrijd tegen OVC ‘63 te Oijen.  Een derby die met winst klasse behoud zeker stelt.