Ulysses sluit laatste thuiswedstrijd af met een mooie overwinning op Nijnsel. Eindstand Ulysses – Nijnsel 2-0

Ulysses heeft revanch genomen op de grote 6-1 nederlaag die was opgelopen in de uitwedstrijd tegen Nijnsel. Topscoorder Wout werd 2x op een mooie manier bediend bij de eerste goal door Remy en bij de 2e goal was het Bernd die Wout bediende op een presenteer blaadje. Intikken was voldoende. Ook in deze wedstrijd kregen drie jeugdspelers weer speelminuten.

In de eerste vijf minuten kreeg Stefan Hulsen van Nijnsel twee opgelegde scoringskansen maar faalde dichtbij het doel van Sven. Eerst kon hij uit een voorzet binnen tikken en zijn lobje werd nog net aangeraakt door Sven die zijn inzet corner sloeg. In de 11e minuut omspeelde Remy drie tegenstanders op het middenveld en trok vanaf de achterlijn de bal terug op Wout die simpel kon scoren. 1-0. Enkele minuten later kopte Aaron net over uit een vrije trap van Remy. Een omhaal van John kwam in de handen van de keeper van Nijnsel terecht. In de 18e minuut stormde Wout op de keeper van Nijnsel af. De keeper maakte zijn goal klein en pakte de inzet van Wout. Na twintig minuten poeierde Stefan Hulsen steenhard op de paal bij Ulysses. Ook een kopbal ging maar rakelings naast het doel. In de 43e minuut kon Nijnsel speler van Zutphen vrij inkoppen uit een corner. Hij kopte de bal naar de grond maar voor Ulysses kaatste deze bal gelukkig over. Aaron probeerde het nog met een schot maar zijn inzet smoorde te veel tegen de grond. In de 44e minuut was het de wervelde Bernd die met een mooie actie Wout alleen voor de keeper plaatste. Hij schoot beheers net voor rust de 2-0 binnen.

Meteen na rust ging Nijnsel druk zetten. In de 48e minuut verscheen Koen Berghuis alleen voor Sven. Met een katachtige sprong van Sven blokte hij de bal met zijn voet. Pechvogel in deze wedstrijd was toch wel Stefan Hulsen. Ook na de rust kreeg hij nog verschillende goede kansen maar hij faalde compleet deze wedstrijd. Ook de achterhoede van Ulysses met de uitblinker deze wedstrijd John van Oorsouw stonden geen doelpunten toe aan Nijnsel. In de 84e minuut mocht Thomas Bosch de zoon van de trainer Henk Bosch zijn debuut maken. Zijn eerste balcontact gaat wel in de geschiedenis in voor hem. Ulysses kreeg op dat moment van invallen een strafschop toegekend. Het vele publiek op deze mooie zondag schreeuwde Thomas naar de penalty stip. En penalty nemer bij Ulysses Remy was zo zeker van de drie punten en gunde Thomas wel dat feestje. Zijn eerste balcontact. Hij schoot de bal wel in de linker benedenhoek maar zijn schot was te zacht. De keeper van Nijnsel pakte de bal nog net voor de doellijn. Enkele minuten voor tijd bokste Sven met een spectaculaire sprong een inzet van de spits van Nijnsel  uit de bovenhoek.
Een aantrekkelijke wedstrijd met vele kansen en twee mooie doelpunten. Door deze overwinning moest ook de afsluiting van het seizoen een feest worden. En dat was ook zo. Een topartiest stond te zingen op de banken bij Ulysses en de supporters zongen uit volle borst zijn liedjes mee.

Volgende wedstrijd de laatste van het seizoen 2012-2013. Ulysses staat nu op de 7e plaats plaats van de standenlijst en dat is jaren terug dat het is gebeurd  de laatste wedstrijd van het seizoen. Wel een belangrijke wedstrijd zal dat worden. Trainer Henk Bosch neemt afscheid van Ulysses en NLC ‘03 moet winnen van Ulysses om kampioen te worden. Maar Ulysses zal de punten niet cadeau geven in Lith. Het zal een spannende wedstrijd worden want NLC en Ollandia kunnen deze dag kampioen worden. Ollandia moet op bezoek bij OVC.