Trainer Henk Bosch neemt afscheid bij Ulysses maar moet dat wel doen met een nederlaag bij kampioenskandidaat NLC ‘03. 4-1

De Megense ploeg moest de laatste wedstrijd naar kampioenskandidaat NLC. Altijd een moeilijke tegenstander. Het was Henk de laatste wedstrijd van het 1e elftal bij Ulysses en de ploeg had die wedstrijd graag winnend af willen sluiten. Maar NLC had het meeste recht op de overwinning want behaalden een verdiende overwinning op Ulysses. Misschien heeft Ulysses wel de derde helft gewonnen maar dat is bij mij niet bekend op dit moment. Het zag er wel naar uit dat de derde helft gezellig zou worden op deze zonnige dag in Lith.

NLC nam vanaf het begin het initiatief. Het drukte Ulysses terug op eigen helft en er kwamen kansjes. NLC moest winnen om een beslissingswedstrijd te forceren met Ollandia want die wonnen bij OVC met 1-2.
NLC en Ollandia spelen donderdag om het kampioenschap op het sportpark van Heeswijk. het was pas in de 20e minuut toen Ulysses er voor het eerst uitkwam. Een dieptepass op Wout was net wat te hard en de keeper van NLC plukte de bal voor de voeten van Wout weg. Hij liet deze bal weer los maar dat had Wout niet in de gaten. NLC kreeg een kop- en schietkans maar misten allebei de kansen.
In de 22e minuut voerde Remy op het middenveld een prachtig stukje techniek uit. Hij omspeelde drie verdedigers en de 4e tussen de benen door. Jammer dat uit deze actie geen kans gecreëerd werd. In de 24e minuut een vrije trap vanaf 20 meter voor het doel van NLC. Deze vrije trap van Remy werd geblokt. Een minuut later werd de spits van NLC ten val gebracht in het beruchte gebied. De goed fluitende scheidsrechter Rodriques (oude doelman DAW en Oss ‘20) legde de bal op de stip. Tim Ruis maakte geen fout en schoot NLC op 1-0. In de 28e minuut werd Wout flink onderuit geschoffeld. Daarvoor had wel geel gekund maar de scheidsrechter hield het op een waarschuwing. Enkele minuten later liep Sven tegen een gele prent aan. Hij moest uit zijn doel en buiten zijn gebied moest hij een aanvaller neerleggen. Misschien was het wel een doorgebroken speler en had de scheidsrechter toch wat met keepers, en gaf Sven geel. Nog voor rust kwam NLC op 2-0. Met een schuiver over de grond schoot Wouter Bijl de 2-0 binnen voor NLC. Dat was de ruststand. Door renovatie en verbouwingen op het sportpark van NLC moest er wat geïmproviseerd worden met bestuur- en kleedkamers. Maar dat werd allemaal met het zonnige weer goed opgelost.

Na rust liet trainer Henk Bosch nog drie jeugdspelers opdraven. Willem, Robert en Rens werden ingezet en ging de leeftijd van het elftal ver naar beneden. NLC had een groot veldoverwicht maar miste ook vele kansen. Ulysses plaatste enkele tegen stootjes maar echte kansen kreeg de ploeg niet. Langs het veld werd veel getelefoneerd en geroepen want OVC was op gelijke hoogte gekomen tegen Ollandia. Op dat moment was NLC kampioen. Het voetbal werd er niet beter op maar het was Frank van Santvoort die met 2 goals de stand naar 4-0 bracht. In de laatste minuut was het de hard werkende Bernd die de eindstand op 4-1 bracht met een prima schuiver onhoudbaar voor de keeper. Ollandia won toch nog bij OVC en dat betekent een beslissingswedstrijd in de 5e klasse voor het kampioenschap tussen NLC en Ollandia.

Ulysses eindigt dit seizoen op een mooie 7e plek van de standenlijst. Een mooie prestatie van de scheidende trainer Henk Bosch. Het bestuur en selectie nemen op een ander tijdstip nog afscheid van Henk. Hij kan terug kijken op een goed seizoen met Ulysses 1 en Ulysses 2. Er was het gehele seizoen een goede sfeer, hoog trainingsopkomst en goede prestaties. Henk bedankt hiervoor.