Ulysses geeft tien minuten voor tijd een 1-2 voorsprong weg in Gassel (3-2)

In de eerste competitie wedstrijd van het seizoen speelde Ulysses een slechte wedstrijd uit tegen Gassel. De spitsen haalde een voldoende maar in de defensie en middenveld ging veel fout. Toch knokte de ploeg van Andre Verhoeven zich nog 10 minuten voor tijd naar 1-2 maar gaf de overwinning nog af in de laatste tien minuten. Door alle visuele controles van de invallers na de rust met de spelerspassen telde de scheidsrechter er geen extra tijd bij. En dat was eigenlijk toch wel vijf minuten extra speeltijd.

In het begin van de wedstrijd ging het achterin vaak fout. Meteen na de aftrap kreeg Gassel al enkele goede kansen vanwege slecht wegwerken van de defensie van Ulysses. In de 1e minuut kreeg Gassel al een goede schietkans die naast ging. In de 4e minuut kon de spits uit een voorzet simpel intikken maar Sven blokte deze inzet. Na 8 minuten was het verkeerd uitverdedigen en dat betekende de 1-0. Jan van Raay ging alleen op Sven af en tikte beheerst de 1-0 binnen. In de 20e minuut pakte Sven de bal van de voet van de spits van Gassel en raakte zelf licht geblesseerd. In de 21e minuut werd er verkeerd gehandeld op het middenveld en de linkerspits ging vrij door op links. Uit zijn voorzet die werd ingeschoten redde Sven voortreffelijk. Ook de rechterspits van Gassel kreeg in de 26e minuut een mooie schietkans maar faalde vrij voor de keeper.
Zo had Gassel na een half uur spelen al wel drie doelpunten kunnen maken. Na een half uur spelen was het Cas die bij Gassel voor het eerst op goal schoot in de wedstrijd. Enkele minuten later liep Willem onnodig tegen een gele prent aan. In de 35e minuut kwam Gassel op 2-0 maar door goed te vlaggen van Geert keurde de scheidsrechter dit doelpunt terecht af vanwege buitenspel. In de 36e minuut kopte de hardwerkende Paul uit een vrije trap over. Nog voor rust ging het in de defensie nog vaak verkeerd maar gelukkig voor Ulysses leverde dat geen doelpunten op voor Gassel.
In de 41e minuut worstelde Willem zich door de verdediging en wilde de bal voor geven maar zijn inzet kwam op de hand van een verdediger van Gassel. Een zuivere penalty. De scheidsrechter legde de bal op de stip na hevige protesten van Gassel spelers. Paul van Lith scoorde vanaf de stip zuiver in de hoek zijn eerste doelpunt voor Ulysses 1-1. Een gunstige stand net zo voor het rustsignaal.

Na rust kwam Ulysses toch wel wat beter in hun spel. Niek Janssen was de vervanger voor Jeroen. In de 53e minuut stuurde Willem Paul weg alleen voor het doel maar hij werd onterecht terug gevlagd vanwege buitenspel. In de 61e minuut kopte Niek Brouwer uit een voorzet van Bernd in een goede positie voorlangs. In deze periode kreeg Gassel verschillende corners maar deze leverde niks op. In de 65e minuut stuurde Paul Willem weg richting doel maar ook hij werd onterecht terug gevlagd. In de 70e minuut bracht Bernd een vrije trap mooi voor het doel. Niek Brouwer kwam boven alles en de keeper uit en kopte binnen maar een verdediger redde zijn inzet op de doellijn. Toen kwam Niek Beck in de plaats van Thomas. In de 77e minuut lanceerde Niek Beck Willem die vrij op het doel van Gassel af ging. Willem hield het overzicht en zag dat Niek goed was mee gekomen en tikte de bal breed en Niek Beck kon de bal simpel intikken 1-2. In de 81e minuut kreeg Gassel een vrije trap toegekend twintig meter voor het doel van Ulysses. De muur was niet goed georganiseerd want via een speler werd de bal van richting veranderd en ging onhoudbaar voor Sven in het doel 2-2. In de 86e minuut was het Raymond van de Ven die vanaf het middenveld door de defensie liep en zijn schot ging via de paal in het doel bij Ulysses 3-2. Nog net voor tijd tijd schoot Robert een vrije trap op de lat bij Gassel maar de gelijkmaker zat er niet meer in. In de 2e helft zijn er verschillende spelers gewisseld wat door de visuele controle van de spelerspassen toch wel een minuut duurde, was het toch de scheidsrechter die er maar weinig tijd bij trok.

De eerste competitie start geen punten in een uitwedstrijd. Volgende week is de Kick Off bij Ulysses en speelt Ulysses 1 tegen Siol thuis die ook de eerste competitie wedstrijd heeft verloren tegen Ravenstein. Maar dan zal de Megense ploeg toch uit een ander vaatje moeten tappen als tegen Gassel.